Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert high-end VPL-VW1100ES 4K home cinema projector

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2013, 10:16 CategorieProjectors

Tijdens IFA 2013 presenteerde Sony al een nieuwe 4K home cinema projector in de vorm van de VPL-VW500ES. Dit model verwisselt van eigenaar voor 9.900 euro van eigenaar en kan dus als high-end bestempeld worden. Maar, het kan volgens Sony nog beter.

Op de Cedia-beurs in de VS heeft de Japanse fabrikant het topmodel voor dit jaar aangekondigd, de VPL-VW1100ES. Deze 4K home cinema projector gaat over de toonbank voor maar liefst 19.900 euro en zal dus voor de meesten onder ons niet echt een haalbare optie zijn.

Maar, wat krijg je voor een dergelijk bedrag? Volgens Sony krijg je in ieder geval de meest ultieme home cinema ervaring in de hoogst mogelijke resolutie. De projector kan namelijk 4K Ultra HD-content in volledige resolutie en met een helderheid van 2.000 Ansi-lumen projecteren op een scherm van maximaal 300-inch. Wat betreft de resolutie biedt de projector ondersteuning voor maximaal 4.096 bij 2.160 pixels, terwijl voor de thuisbioscoop waarschijnlijk 3.840 bij 2.160 pixels gebruikt zal worden.

Daarbij beschikt de projector over de nieuwste HDMI standaard, HDMI 2.0, waardoor 4K-content met hogere frame rates weergegeven kan worden, en moet de LCoS-techniek voor een indrukwekkend native contrast zorgen. Een dynamische iris zorgt volgens de Japanse fabrikant voor diepe zwartwaarden de 2.1x-zoomlens beschikt over een nieuwe lens shift-functie. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor de weergave van 3D-materiaal en hiervoor worden twee actieve 3D brillen meegeleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.