Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp brengt 70-inch 4K Ultra HD tv uit in de VS

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2013, 20:07 CategorieLcd en led tv's

Begin dit jaar kondigde Sharp haar eerste 4K Ultra HD tv’s aan, twee maanden terug werd er een prijskaartje aangehangen en sinds deze week kan het eerste model in de VS gekocht worden. Het unieke van dit model is dat Sharp een THX-certificaat voor de weergave van 4K-materiaal ontvangen heeft.

De Sharp LC-70UD1U Ultra HD lcd tv met een formaat van 70-inch zou in eerste instantie een prijskaartje van 7.999 dollar krijgen maar van deze prijs heeft de fabrikant al 500 dollar afgehaald. Daarbij zijn er nu al Amerikaanse winkels die de tv voor ongeveer 6.000 dollar verkopen. Qua prijs zet dit Sharp op ongeveer hetzelfde niveau als de concurrentie.

De 70-inch lcd tv heeft een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, wat neerkomt op een viermaal scherpere weergave dan Full HD. Verder is de tv uitgerust met een THX certificaat voor 4K-materiaal wat moet zorgen voor een weergave zoals de makers van de content het bedoeld hebben. Ook beschikt de tv over een 120Hz paneel met 4K-upscaler waarmee HD-materiaal naar de hogere 4K-resolutie opgeschaald kan worden.

Natuurlijk kunnen ook alle bekende features als een Smart tv platform met Smart tv functies, vier HDMI-aansluitingen (zonder HDMI 2.0 op dit moment), streamingopties via Wifi en Bluetooth, en een hoogwaardig luidsprekersysteem met zes luidsprekers niet ontbreken. Om je alvast te voorzien van 4K-content levert Sharp een aantal 4K foto’s mee. Eigen content kan via de ingebouwde SD-kaartlezer of één van de twee usb-poorten weergegeven worden.

Het is nog niet bekend wanneer de 70-inch 4K Ultra HD tv van Sharp naar Nederland komt en tegen welke prijs.

Bekijk ons overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar verschenen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.