Samsung werkt aan Smart tv’s met Tizen software

16 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-F8000-Smart-TV

Smart tv's zijn inmiddels een bekend begrip maar fabrikanten lijken er nog niet helemaal uit te zijn wat nu de beste software is voor een Smart tv platform. Samsung komt zelfs volgend jaar mogelijk met Smart tv's die gebaseerd zijn op Tizen software.

Nagenoeg elke tv-fabrikant heeft een eigen Smart tv platform dat gebaseerd is op eigen software. Google is één van de bedrijven die probeert één standaard op de markt te zetten met Google TV, al wil dit nog niet echt aanslaan. Samsung, het bedrijf met wellicht het beste Smart tv platform van dit moment, kijkt ook al verder en komt mogelijk in 2014 met de eerste Tizen Smart tv’s.

Tizen is mogelijk niet bij iedereen even bekend maar is software waar Samsung al een tijdje mee bezig is, met name voor smartphones. Het doel van Tizen is om een alternatief voor Android te ontwikkelen zodat Samsung niet meer afhankelijk is van Google. Hiervoor werkt het bedrijf samen met onder andere Intel. Toch blijft het niet bij mobiele apparaten want de CEO van Samsung heeft deze week laten weten dat het Koreaanse bedrijf ook werkt aan Smart tv’s met Tizen software.

Het Tizen besturingssysteem is volgens Samsung’s CEO Boo-Keun Yoon geschikt voor alle productcategorieën, waaronder dus tv’s. Er is echter nog geen officiële beslissing genomen binnen het bedrijf en dus is het onduidelijk of we volgend jaar daadwerkelijk de eerste Samsung Smart tv met Tizen zien verschijnen. Mocht dit het geval zijn dan is de kans groot dat Samsung CES 2014 aangrijpt om het platform groots te presenteren.

Via: CNET

Reacties (0)