Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PONO streamingdienst voor hoge resolutie muziek in 2014 van start

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2013, 14:18 CategorieStreamingdiensten

Voor diegenen die een high-end home cinema systeem hebben en graag muziek luisteren is hoge resolutie audio geen onbekend fenomeen. Voor hen is het dan ook goed nieuws dat streamingdienst PONO van Neil Young in 2014 van start gaat.

Hoge resolutie audio is audio die zonder compressie, en dus eigenlijk in studiokwaliteit, weergegeven kan worden. Dit moet zorgen voor een optimale weergave van subtiele details, heldere klankkleuren en perfecte plaatsing in de ruimte. Alsof je dus luistert naar een muzikant die recht voor je neus staat. Je kunt een Super Audio CD kopen om van deze kwaliteit te genieten maar die zijn er niet veel en je hebt er ook nog eens een speciale speler voor nodig.

Je kunt echter ook digitaal aan de slag, met bestanden die geen of een speciale compressie gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan FLAC- of DSD-bestanden. Deze bestanden kun je al op diverse websites downloaden voor een bedrag dat tussen de 20 en 30 euro per album ligt. Je moet er echter wel de ruimte voor hebben want een liedje kan zomaar 300Mb of meer zijn. 

Neil Young heeft echter de oplossing. Hij begint namelijk in 2014 de PONO muziekstreamingdienst voor hoge resolutie audio. Young heeft deals met diverse artiesten gesloten waardoor zij hem (en het team achter de dienst) voorzien van de originele studio-opnamen in de hoogste kwaliteit. Zijn doel is deze bestanden vervolgens naar gebruikers van de dienst te brengen, in zo hoog mogelijke kwaliteit. De muziek kan gestreamd worden vanuit een online bibliotheek die begin volgend jaar opgezet wordt. Wat hiervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.