Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Polk Audio kondigt nieuwe TSx-Serie home cinema luidsprekers aan

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2013, 15:28 CategorieLuidsprekers

Polk Audio introduceerde begin 2008 haar high-performance, high-value TSi luidsprekerlijn. Vijf jaar later brengt Polk deze serie onder een nieuwe naam en met veel verbeteringen opnieuw uit. Zo zijn de speakers volgens de fabrikant voorzien van een nieuwe behuizing, verbeterde basweergave, een groter dynamisch bereik, verbeterde beeldvorming en grotere detaillering.

De vernieuwde TSx luidsprekerlijn is voorzien van een reeks verbeteringen, waaronder een volledige nieuwe spreekspoel, met de nadruk op de nauwkeurigste reproductie van hoge frequenties. Ook zijn de luidsprekers voorzien van een verbeterde bas dankzij een vervanging van 5,25-inch drivers door nieuwe 6,5-inch drivers waarvan de conus is vervaardigd van polymeervezelverbindingen die de stijfheid moeten vergroten zonder dat de massa toeneemt.

Het topmodel uit de serie is de TSx550T, een vloerstaande luidspreker voorzien van een Dynamic Balance tweeter, twee 5,25-inch midrange / mid bass drivers, geplaatst in een nieuw driewegsysteem dat twee 8-inch woofers bevat en voorzien is van 3 frontale reflexpoorten. Deze speakers gaan over de toonbank voor 998,00 euro per paar. Net als bij de TSi serie zijn er nog twee andere towerluidsprekers. De TSx440T heeft dezelfde 1-inch Dynamic Balance tweeter als de 550T, echter samen met drie 6,5-inch midrange drivers en drie frontale reflexpoorten. Deze speakers kosten 798,00 euro per paar. De TSx330T is gebaseerd op een 1-inch tweeter en twee 6,5-inch middenspeakers en kost 500,00 euro per paar.

Polk-Audio-luidsprekers-2

Andere nieuwe modellen zijn twee boekenplankluidsprekers – de TSx220B met een 1-inch tweeter en 6,5-inch driver, en de TSx110B met een 1-inch Tweeter en 5,25-inch driver voor respectievelijk 340,00 en 240,00 euro per paar. Ook worden er twee centerspeakers geïntroduceerd die beide beschikken over Dynamic Balance Tweeters. De TSx150C is voorzien van de 1-inch Dynamic Blanace tweeter met een paar 5,25-inch midrange drivers en een 2-inch naar achteren gerichte reflexpoort. Deze speaker kost 210,00 euro per stuk. De TSx250C beschikt over een grotere kast om ruimte te maken voor een paar 6,5-inch midrange drivers, en beschikt ook over een 2-inch reflexpoort aan de achterzijde. Deze kost 350,00 euro.

Alle modellen van de TSx serie speakers zijn voorzien van vijfvoudige aansluitingen – enkelvoudige aansluitingen voor het centerkanaal en boekenplankmodellen. Verder zijn er bi-wire luidsprekeraansluitingen in de torens aangebracht en er kan gekozen worden uit een Black Oak of Cherryafwerking. De lijn is vanaf heden leverbaar.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    19 september, 2013 om 21:01

    Dit is in nederland niet een heel erg bekend merk maar echt de moeite van het beluisteren waard. Oprichter van dit merk is Sandy Gross is inmiddels een nieuw merk begonnen. Dat heet goldenear technologie en sinds kort in nederland bij een paar exclusieve dealers te koop en ook heel erg goed. Weer een wat anders als B&W of sonus faber wat natuurlijk ook super klinkt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.