Polk Audio kondigt nieuwe TSx-Serie home cinema luidsprekers aan

18 september 2013 1 Minuut 1 Reacties
Polk-Audio-luidsprekers

Polk Audio introduceerde begin 2008 haar high-performance, high-value TSi luidsprekerlijn. Vijf jaar later brengt Polk deze serie onder een nieuwe naam en met veel verbeteringen opnieuw uit.

Zo zijn de speakers volgens de fabrikant voorzien van een nieuwe behuizing, verbeterde basweergave, een groter dynamisch bereik, verbeterde beeldvorming en grotere detaillering.

De vernieuwde TSx luidsprekerlijn is voorzien van een reeks verbeteringen, waaronder een volledige nieuwe spreekspoel, met de nadruk op de nauwkeurigste reproductie van hoge frequenties. Ook zijn de luidsprekers voorzien van een verbeterde bas dankzij een vervanging van 5,25-inch drivers door nieuwe 6,5-inch drivers waarvan de conus is vervaardigd van polymeervezelverbindingen die de stijfheid moeten vergroten zonder dat de massa toeneemt.

Het topmodel uit de serie is de TSx550T, een vloerstaande luidspreker voorzien van een Dynamic Balance tweeter, twee 5,25-inch midrange / mid bass drivers, geplaatst in een nieuw driewegsysteem dat twee 8-inch woofers bevat en voorzien is van 3 frontale reflexpoorten. Deze speakers gaan over de toonbank voor 998,00 euro per paar. Net als bij de TSi serie zijn er nog twee andere towerluidsprekers. De TSx440T heeft dezelfde 1-inch Dynamic Balance tweeter als de 550T, echter samen met drie 6,5-inch midrange drivers en drie frontale reflexpoorten. Deze speakers kosten 798,00 euro per paar. De TSx330T is gebaseerd op een 1-inch tweeter en twee 6,5-inch middenspeakers en kost 500,00 euro per paar.

Reacties (1)