Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert E5 surround systeem met draadloze achterluidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 13:59 CategorieHome cinema sets

Philips introduceerde eerder dit jaar het HTL9100 soundbarsysteem met afneembare draadloze achterluidsprekers. Voor diegenen die liever een 2.1-kanaals audiosysteem hebben staan is er nu ook het Fidelio E5 Surround systeem met draadloze achterluidsprekers.

Philips E5 Wireless Surround Sound systeem

Net als het soundbarsysteem beschikt de E5 over speakers die afneembaar zijn en op elk moment achterin de kamer geplaatst kunnen worden om als surround speakers te dienen. Wanneer de set als 2.1-systeem gebruikt wordt kunnen de achterluidsprekers bovenop de twee luidsprekers aan de voorzijde geplaatst worden. Kortom, je hebt de keuze uit een volwaardig 2.1-kanaals systeem en een 5.1-kanaals surround systeem. Daarbij heb je als groot voordeel dat je echt surround geluid krijgt in plaats van een virtueel surround geluid dat een soundbar biedt. De draadloze subwoofer levert volgens de fabrikant een diep basgeluid voor een echte bioscoopervaring.

Philips-Fidelio-E5

Het systeem is volgens Philips eenvoudig te installeren en te koppelen aan andere apparaten, zoals een tv, met behulp van HDMI ARC en de twee beschikbare HDMI-ingangen. Dankzij aptX en AAC Bluetooth-streaming kun je ook luisteren naar muziek afkomstig van een smartphone, tablet of laptop. De Philips E5 is tevens uitgerust met NFC-functionaliteit (Near Field Communications) voor Android-toestellen en stelt je daarmee in staat om middels aanraking je toestel via Bluetooth te koppelen. De speakers zijn voorzien van discrete knoppen om het volume te regelen en de bron in te stellen.

Zoals we van Philips gewend zijn beschikt het E5 Wireless Surround Sound systeem over een strakke en moderne afwerking. De met kasjmier afgezette speakers, welke 40 centimeter groot zijn, hebben een topping van cederhout. De bovenzijde van de luidspreker kan worden afgenomen om het systeem over te schakelen van stereogeluid naar ‘Wireless Surround Sound’. De afneembare speakers zijn voorzien van een chique handvat zodat je ze eenvoudig kunt verplaatsen.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Fidelio E5 CSS7235Y is verkrijgbaar vanaf oktober 2013 voor een adviesprijs van 699 euro. • Delen:

Reacties

 1. Peter
  14 september, 2013 om 11:36

  Vind het een knap en praktisch concept! Alleen spreken ze van een 5.1 systeem, maar er is geen sprake van een center speaker?

 2. Michael
  29 oktober, 2013 om 7:53

  Zijn deze boxen te gebruiken icm een receiver?

  • Martijn Chel
   29 oktober, 2013 om 12:35

   Zoals ik het begrijp niet. Het is een alles-in-een systeem met geïntegreerde versterker.

 3. Ronald Don
  18 november, 2013 om 10:44

  Ik vraag me af wat er gebeurd met een 3D Bluray speler. De speler wordt aangesloten met een HDMI kabel en vanuit de E5 gaat er weer een HDMI kabel richting de TV. Wat doet de E5 met het 3D signaal, wordt dat netjes doorgestuurd naar de TV ?

  • Martijn Chel
   18 november, 2013 om 12:00

   Ja, dat is precies wat er gebeurt. Puur de doorgave wordt geregeld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.