Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips introduceert 65PFL9708 en 84PFL9708 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2013, 23:24 CategorieLcd en led tv's

Philips heeft deze week zoals verwacht haar eerste 4K Ultra HD tv’s gepresenteerd. Tijdens IFA 2013 toonde het bedrijf, dat inmiddels gaat onder de naam TP Vision, een 65-inch en een 84-inch 4K Ultra HD tv.

Philips komt met de 9000-serie Ultra HD tv’s. De combinatie van grote 4K-schermen met 3840 x 2160 pixels (4K), nieuwe beeldverwerkingstechnieken, Ambilight 3 en een ‘betaalbare’ prijs maken de nieuwe tv’s volgens Philips de ideale keuze. De fabrikant biedt in ieder geval de keuze uit de 65-inch 65PFL9708 en de 84-inch 84PFL9708.

De nieuwe tv’s worden aangestuurd door de Ultra Pixel HD-engine die moet zorgen voor een naadloze weergave van 4K-materiaal. Net als andere fabrikanten biedt Philips de mogelijkheid om HD-materiaal op te schalen naar de hogere 4K-resolutie middels Ultra Resolution. Een handige functie nu er nog nauwelijks native content te vinden is. Een ingebouwde lichtsensor geeft de Micro Dimming Pro-algoritmes informatie over het omgevingslicht. Dit stelt de tv’s volgens Philips in staat om de intensiteit van het LED-backlight dynamisch aan te passen en daardoor een hoger contrast weer te geven. De 900 Hz Perfect Motion Rate moet daarbij zorgen voor een vloeiende weergave van bewegende beelden.

De ultieme tv-ervaring is volgens Philips pas bereikt als Ultra HD-beeldkwaliteit hand in hand gaat met indrukwekkend geluid. De tv’s uit de Philips 9000-serie zijn uitgerust met zelf ontworpen tweeters en subwoofers, gevoed door geluidsverbeterende functies die voor een indrukwekkende stereosensatie moeten zorgen.

PFL9708-4K-tv-Philips

Natuurlijk zijn de nieuwe Ultra HD tv’s ook uitgerust met de Smart tv features die we op andere modellen terugzien. Zo kun je door het Philips Smart TV-aanbod bladeren, recentelijk uitgebreid met cloud-TV-functies. De tv’s worden geleverd met een afstandsbediening met volledig toetsenbord, wat het invoeren van tekst gemakkelijk maakt. De aanwijsfunctie van de afstandsbediening maakt het mogelijk om snel applicaties op het startscherm aan te klikken en door menu’s en websites te bladeren.

Dankzij ingebouwde wifi kunnen mobiele apparaten ingezet worden om content te streamen naar de tv. De 4K tv’s uit de 9000-serie ondersteunen Wi-fi Miracast en SimplyShare, voor eenvoudige toegang tot foto’s en video’s op de smartphones, tablets en notebooks. Met beide toepassingen kan de content van mobiele apparaten naar het grote scherm worden gestreamd. Met Wi-Fi Smart Screen en Multi-room viewing kunnen de beelden van de tv’s ook naar andere schermen worden ‘gepusht’.

Prijs en beschikbaarheid

De 65PFL9708 (165 centimeter) en de 84PFL9708 (213 centimeter) zijn vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 4.999 en 14.999 euro. Hiermee is Philips zo’ 1.000 tot 1.500 euro goedkoper dan de concurrentie, kijkend naar het 65-inch model.

  • Delen:

Reacties

  1. Piet59
    25 september, 2013 om 12:18

    Deze Philips UltraHD smarttv is uitgerust met wifi-n. Is dat verstandig? Had dat niet beter wifi-ac kunnen zijn? Hoeveel data kan wifi-n eigenlijk aan voordat de capaciteit te klein is. Nu is Ultra HD via internet nog niet beschikbaar, maar over een paar jaar kan dat helemaal anders zijn. De ontwikkelingen gaan immers erg snel. En Ultra HD is natuurlijk een enorme datastroom.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.