Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic begint dit jaar nog met verkoop eerste 4K oled tv’

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2013, 20:18 CategorieOled tv's

Op het gebied van oled zijn er op dit moment nog maar twee spelers die ook daadwerkelijk een model verkopen, LG en Samsung. Mogelijk komt daar voor het einde van dit jaar nog verandering in want volgens nieuwe geruchten zou Panasonic in 2013 een oled tv willen lanceren. Dit model zou zelfs over de hoge 4K-resolutie beschikken.

Tijdens IFA 2013 zagen we heel wat nieuwe oled tv’s voorbij komen, waaronder ook van Sony en Panasonic. Echter ging het in de meeste gevallen om prototypen met hoge 4K-resolutie die we voorlopig niet op de markt hoeven te verwachten. Eerder dit jaar gaf Panasonic zelfs aan pas in 2015 met de eerste oled tv te komen. 

Toch zou de Japanse fabrikant mogelijk de plannen gewijzigd hebben want volgens de OLED Association brengt Panasonic dit jaar nog een oled tv op de markt die geproduceerd wordt middels een printmethode. Panasonic toonde tijdens CES 2013 de eerste 56-inch oled tv met 4K-resolutie en bracht dit model ook mee naar IFA 2013. Voor het model dat tijdens CES getoond werd was er nog samengewerkt met Sony. Het onlangs getoonde model komt uit de fabrieken van Panasonic zelf.

Of Panasonic ook daadwerkelijk dit jaar nog een 4K oled tv op de markt brengt blijft afwachten. Het lijkt ons waarschijnlijker dat de fabrikant in ieder geval wacht tot CES 2014 in januari. Mocht de tv verschijnen dan zal er echter geen aantrekkelijk prijskaartje aanhangen. Voor oled tv’s met Full HD resolutie moet momenteel namelijk nog minimaal 7.999 euro betaald worden.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  19 september, 2013 om 21:14

  Oled en 4K nu al had ik niet zo snel verwacht. Wel het ultieme en kom maar op straks met die review:-)

 2. Fabian Komduur
  22 september, 2013 om 20:10

  De techniek die Panasonic gebruikt zorgt waarschijnlijk wel voor dat ze op prijs gaan concurreren met Samsung. Dus het verbaast me niets dat Panasonic binnenkort de beste papieren heeft ook al zijn ze later ingestapt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.