Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Optoma introduceert HD91 Full HD led home cinema projector

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 12:33 CategorieProjectors

Optoma introduceert deze week een nieuwe home cinema projector die volgens het bedrijf de ultieme home cinema-ervaring biedt op schermgroottes tot bijna 4 meter diagonaal. De HD91 is de nieuwste telg van de Optoma home cinema range van DLP-projectoren, biedt 500.000:1 contrast ratio en beschikt over volledig geïntegreerde 3D-technologie.

Optoma HD91 projector

Met name door gebruik van led-technologie moet de HD91 volgens Optoma een groot kleurenspectrum, optimale kleurenverzadiging en een hoge helderheid  bieden. De intense en accurate kleuren produceren een beeld van uitzonderlijke kwaliteit. In veel omstandigheden kan de bereikte helderheid van de HD91 LED-projector tot tweemaal de helderheid van een gelijkwaardige lamp-projector zijn. Door zijn hoge helderheid kan de HD91 grotere schermen aan dan zijn ANSI helderheidspecificaties zouden doen vermoeden.

Door het “lamp-less” led-verlichtingsontwerp van de HD91 is het niet nodig om frequent lampen te verwisselen om zijn optimale prestaties te behouden. Hij heeft ook geen lange opwarm- en afkoelperiodes nodig voor en na ieder gebruik, door zijn bijna instante opstart- en uitzettijden. De HD91 produceert ook minder warmte waardoor minder koeling nodig is, hetgeen resulteert in de bijna stille werking. Daardoor kan de HD91 dichter bij muren en plafonds geïnstalleerd worden of zelfs ingebouwd worden in een kleine kast. Het kleine gewicht en de compacte afmetingen moeten voor eenvoudige installatie zorgen, terwijl de “full lens shift” en de “wide 1.9x zoom” plaatsingsflexibiliteit waarborgen.

HD91 features

  • 1080p LED-technologie
  •  1000 ANSI lumens (door gebruik van HK effect)
  • Full 3D 1080p ondersteuning – 3D Blu-ray, Games en TV
  • 500.000:1 contrast ratio met “Dynamic Black” technologie
  • Plaatsingsflexibiliteit – “Full lens shift” en “wide 1.9x zoom”. “Throw ratio” 1.5 to 2.89
  • Voldoet aan de eisen van ISF
  • Volledig CMS+ voor kleurencalibratieprecisie
  • Goede bewegingsprestaties door gebruik van PureMotion4

De HD91 zal aan het eind van dit jaar verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.