Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix maakt Super HD video voor iedereen beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2013, 11:07 CategorieStreamingdiensten

Wanneer je een abonnement op videostreamingdienst Netflix hebt dan wil je natuurlijk ook in de hoogste kwaliteit van films en series genieten. Sinds deze week is dat voor iedereen mogelijk want elke Netflix-gebruiker heeft nu toegang tot Super HD videostreams.

Voor abonnees van KPN en Ziggo, providers die hiervoor een samenwerking aangingen met Netflix, was het in Nederland al mogelijk om diverse series en films in Super HD kwaliteit te bekijken maar sinds deze week krijgen alle gebruikers toegang tot de content in betere kwaliteit. De Super HD films en series zijn voorzien van minder compressie en moeten daardoor gedetailleerder en dynamischer zijn. Wel moet de content die bekeken wordt in de Super HD kwaliteit gestreamd worden, wat te zien is aan het Super HD logo. 

Toch betekent dit niet dat iedereen meteen van de hogere kwaliteit streams kan genieten. Om Super HD content te bekijken heb je namelijk een internetverbinding van minimaal 5Mbps nodig, wat zelfs 7Mbps is als je de hoogst mogelijke kwaliteit wilt. Daarbij moet de apparatuur waarmee je naar Netflix kijkt ook geschikt zijn. Momenteel kun je hiervoor onder meer een Apple TV, Roku mediaspeler, Wii U gameconsole, Windows 8 computer of PlayStation 3 console gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.