Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix begint in 2014 met streaming 4K-content

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2013, 15:32 CategorieStreamingdiensten

Het is alweer twee weken geleden dat Netflix in Nederland van start ging en het lijkt erop dat heel wat Nederlanders voor de dienst kiezen. Veel content die Netflix aanbiedt is in Full HD resolutie te bekijken maar het bedrijf wil in 2014 starten met het streamen van 4K-content.

Netflix heeft eerder al aangegeven te kijken naar de mogelijkheden om films, series en andere content in de hoge 4K-resolutie te streamen maar Netflix CEO Reed Hastings heeft deze week wat meer informatie vrijgegeven. Zo verwacht het bedrijf begin 2014 de eerste 4K-streams beschikbaar te maken en is een internetverbinding van 15Mbps minimaal nodig om er gebruik van te kunnen maken. Hastings raadt zelfs een 50Mbps verbinding aan. Lagere snelheden krijgen te maken met hogere compressie, al is nog niet duidelijk voor welke compressie het bedrijf kiest. 

Het is nog niet duidelijk wat we precies kunnen verwachten qua 4K-content al heeft Netflix reeds laten weten zelf content te gaan produceren. Daarbij is het nog afwachten of er voor 4K-materiaal meer betaald moet worden. 

Voor de meesten onder ons zal deze ontwikkeling niet of nauwelijks interessant zijn aangezien je natuurlijk in het bezit moet zijn van een 4K Ultra HD tv om 4K-content te kunnen bekijken. Maar, het is goed om te zien dat er aan gewerkt wordt zodat je wanneer je een dergelijke tv hebt ook gelijk voorzien bent van content.

Via: DSLreports

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.