Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG werkt aan 75-inch en 47-inch oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2013, 11:19 CategorieOled tv's

Hoewel oled voor de gemiddelde consument nog verre van betaalbaar is lijken Samsung en LG vol in te zetten op de techniek. LG heeft inmiddels zelfs al haar tweede oled tv op de markt gebracht en zelfs daar blijft het waarschijnlijk niet bij.

Tijdens IFA 2013 pakten alle grote fabrikanten uit op het gebied van tv, met name oled tv’s en de 4K-resolutie speelden een hoofdrol. Ook LG was van de partij en toonde een groot aantal oled tv’s, waaronder de reeds gelanceerde 55-inch 55EA9800 met gebogen display en de 55-inch 55EA8800 met flatscreen display. Ook bracht LG ’s werelds grootste oled tv met 4K-resolutie mee maar dit model blijft voorlopig een prototype.

LG-oled-tv-77-inch

Als we de documenten van verschillende instanties mogen geloven werkt de Koreaanse fabrikant aan nog meer oled modellen. Bij onder meer de TUV en Wifi Alliance is informatie opgedoken over een 47-inch en een 75-inch oled tv van LG. Het 75-inch model zou in de EA9800 serie vallen en daarom lijkt het waarschijnlijk dat de tv net als zijn kleinere broer over een gebogen display beschikt. De 47-inch oled tv valt in de EA8800 serie en krijgt waarschijnlijk een flatscreen display. Daarbij lijken beide modellen uitgerust te zijn met een Full HD resolutie.

LG heeft zelf nog niks officieel bekendgemaakt over oled tv’s met andere schermformaten. Of LG hiermee wacht tot CES 2014 in januari of de tv’s nog voor de feestdagen in de winkels wil hebben staan is niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.