Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont 77-inch oled tv met gebogen display en 4K-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2013, 18:42 CategorieOled tv's

Oled en 4K Ultra HD zijn twee technieken die eigenlijk pas net beschikbaar zijn en fabrikanten proberen nu op verschillende indrukwekkende manieren te tonen wat ze ermee kunnen doen. Zo heeft LG tijdens IFA 2013 een 77-inch oled tv met gebogen display én 4K-resolutie getoond.

LG is één van de eerste fabrikanten die een oled tv op de markt gebracht heeft in de vorm van de 55EA9800. Net als dit model beschikt de tv die het bedrijf tijdens IFA 2013 toonde over een gebogen display en maakt het model gebruik van de oled-techniek. LG heeft gekozen voor de WRGB oled-techniek waarbij naast rode, groene en blauwe subpixels ook witte subpixels gebruikt worden. Echter is het formaat met 77-inch nogal wat groter en wordt er een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels aan het paneel toegevoegd.

Het gaat om een prototype tv waarmee getoond wordt wat er mogelijk is met nieuwe technieken. Voorlopig hoeven we de tv dan ook niet in de winkels te verwachten. Daarbij zou dit model nauwelijks te betalen zijn, zeker wanneer we kijken naar de prijs van 8.999 euro die voor het 55-inch oled model met Full HD display betaald moet worden.

LG toonde tijdens IFA 2013 ook een flatscreen oled tv waarbij het display dus niet gebogen is. Dit model, de 55EA8800, is voorzien van een schilderij-lijst en moet volgens de Koreaanse fabrikant de ideale tv voor de moderne huiskamer zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.