Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert 55-inch 55EA8809 Gallery oled tv

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2013, 11:58 CategorieOled tv's

Na vorige week bekendgemaakt te hebben dat de 55-inch EA9809 oled tv te koop is in Nederland lanceert LG vandaag een nieuw model. De 55-inch 55EA8809 is een oled tv met vlak display en is voorzien van een stijlvolle lijst.

De 55EA8809 is een model dat begin dit jaar al getoond werd maar deze maand pas officieel gepresenteerd wordt tijdens IFA 2013. Het nieuwe model beschikt over een stijlvolle lijst waarin krachtige Canvas Speakers stijlvol zijn weggewerkt. De Gallery oled tv is net als de andere oled modellen flinterdun en wordt aan de muur bevestigd.

Het idee achter deze oled tv is ‘het kunstwerk aan de muur’. Net als echte kunstwerken is het 55-inch beeldscherm van de Gallery oled tv omkaderd met een chique lijst waarin een 2.2-kanaals geluidssysteem met LG’s nieuwste Canvas Speakers verstopt zit. Dankzij de Canvas Speakers moet de tv een rijk en vol geluid bieden.

Daarnaast hoef je volgens LG voor het bezichtigen van de meesterwerken van kunstenaars als Vincent van Gogh en Paul Gauguin in het vervolg de deur niet meer uit, want de Gallery Mode zorgt ervoor dat je hoge-resolutie digitale afbeeldingen van schilderijen levensecht kunt bekijken. Ook kan je via de Gallery Mode eenvoudig een slideshow van je favoriete foto’s laten zien. De Gallery oled tv kan worden aangesloten op een eigen geluidssysteem, waardoor de televisie ook zonder het frame aan de muur kan worden opgehangen.

Net als bij de 55EA9809 oled tv wordt gebruik gemaakt van de WRGB oled-techniek. De LG oled pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor een breder kleurenpalet en lager energieverbruik bereikt moet worden.

Binnenkort zal LG de adviesprijs bekendmaken en in welke landen de Gallery oled tv te koop zal zijn. Homecinema Magazine is aanwezig tijdens IFA 2013 en zal de eerste indrukken van dit model delen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.