Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook ‘goedkope’ 4K Ultra HD en oled tv’s tijdens IFA 2013

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2013, 16:30 CategorieOled tv's

IFA 2013, Europa’s grootste elektronicabeurs, is weer voorbij. De beurs stond vooral in het teken van dure televisies met de hoge 4K-resolutie, de oled-techniek of zelfs een combinatie van beiden. Toch waren er ook fabrikanten die relatief goedkope modellen toonden.

We hebben deze week verschillende fraaie en interessante tv’s voorbij zien komen. Zo toonde Panaspnic de WT600 4K Ultra HD tv, bracht Samsung verschillende formaten oled tv’s en 4K tv’s mee, toonde Philips de 9000-serie 4K Ultra HD tv’s en had LG zelfs ’s werelds grootste 4K oled tv. Hoewel sommige fabrikanten aangaven de eerste betaalbare tv’s met 4K-resolutie of oled-techniek te hebben moet dat natuurlijk in perspectief gezien worden. Is 3.500 euro nu ineens betaalbaar?

Er ook kleinere fabrikanten die een sprong in het diepe waagden en tv’s met de nieuwste technieken toonden die goedkoper zijn dan modellen van grote fabrikanten. Zo toonde Grundig een 65-inch 4K Ultra HD tv die begin 2014 op de markt moet verschijnen. De 65FLX9490 beschikt over een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, kan HD-materiaal naar 4K-resolutie opschalen, is voorzien van een Smart tv platform en maakt gebruik van de passieve 3D-techniek. Deze 65-inch tv moet begin 2014 te koop zijn voor 4.500 euro. Dat lijkt misschien nog steeds onbetaalbaar, en dat is het voor de meesten onder ons ook, maar in vergelijking met 65-inch 4K tv’s van grote fabrikanten is het toch een stuk goedkoper.

Grundig-4k-tv

Als je dat qua budget niet haalt en iets goedkopers zoekt dan kom je al snel bij Seiki terecht. Deze Chinese fabrikant bracht een aantal interessante modellen mee naar IFA, waaronder een 50-inch 4K Ultra HD tv die een prijskaartje van 1.299 dollar krijgt. Dat begint pas echt op betaalbaar te lijken. Maar, Seiki werkt niet alleen aan 4K Ultra HD, ook had het bedrijf een 55-inch oled tv bij. Dit model beschikt over een oled paneel van LG dat volgens het bedrijf een reactietijd van 1 microseconde heeft. Het mooiste aan de tv is de verwachte prijs. Deze moet namelijk rond de 4.500 euro liggen, bijna de helft goedkoper dan de oled tv’s van LG en Samsung. Echter is nog niet bekend wanneer dit model op de markt verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.