Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert DHT-T100 TV Speaker Base voor een beter tv-geluid

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2013, 23:23 CategorieLuidsprekers

We zien de laatste tijd een opvallend nieuw product opvallend vaak voorbij komen. Elke fabrikant geeft het een eigen naam maar het gaat om een soundbar waarop een tv geplaatst kan worden. Denon is de zoveelste fabrikant die er een introduceert en geeft de speaker de naam DHT-T100 TV Speaker Base.

Door de vele ‘Speaker Bases’ die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen – onder meer van Panasonic, LG en Canton – zou je bijna gaan denken dat alle fabrikanten elkaar perfect informeren over wat er komen gaat. De DHT-T100 TV Speaker Base van Denon werkt dan ook volgens hetzelfde principe als de modellen van andere fabrikanten; je kunt je tv op de speaker plaatsen en deze zorgt vervolgens voor een betere audiokwaliteit dan de speakers in je tv.

Denon DHT-T100 TV Speaker Base

Volgens Denon is de Speaker Base echter in één aspect uniek; de audiokwaliteit. Het bedrijf geeft aan de jarenlange ervaring op het gebied van audio in de speaker verwerkt te hebben en dat moet dan ook te horen zijn. Het voorpaneel van de TV Speaker Base is voorzien van twee 2″ x 5″ ovaalvormige drivers en twee 1⁄2” dome tweeters, aangestuurd door een digitale versterker. Voor een solide bas heeft Denon twee bass-tubes in de achterkant van het apparaat verwerkt. 

Denon-DHT-T100 TV Speaker Base-2

Verder is de speaker voorzien van Dolby Digital-decodering en Virtual Surround Sound-technologie, en met Bluetooth A2DP-functionaliteit kan muziek vanaf nagenoeg elke smartphone, tablet of laptop naar het systeem gestreamd worden. De ontwerpers van Denon hebben bovendien aptX toegevoegd voor het afspelen van muziek in cd-kwaliteit via Bluetooth. Voor optimale akoestische prestaties is de TV Speaker Base uitgerust met vijf geluidsmodussen, en een aparte modus voor heldere dialogen. De speciale nachtmodus maakt het mogelijk ook ’s nachts naar muziek te luisteren zonder andere gezinsleden te storen.

Features

 • 2-weg luidsprekersysteem met 2x 1/2″ tweeters en 2x ovaalvormige 2″ x 5″ mid / woofers
 • Draagvermogen tot 27 kg, ook voor grotere tv’s
 • Geschikt voor de meeste schermen tot 50″
 • Draadloos streamen via aptX Bluetooth voor audio van cd-kwaliteit
 • Optische en coaxiale digitale ingangen, evenals een analoge input
 • Dolby Digital-decodering met Denon Virtual Surround
 • Vijf luistermodussen
 • Nachtmodus
 • Werkt met de bestaande afstandsbediening van de tv
 • Inclusief eenvoudige afstandsbediening
 • Met één kabel rechtstreeks op de tv aan te sluiten
 • Automatische bronkeuze
 • Verkrijgbaar in zwart 

Prijs en beschikbaarheid

De TV Speaker Base heeft een draagvermogen tot 27 kilo en past daarom volgens Denon perfect onder de meeste tv’s tot 50-inch. Het systeem kan worden bediend met de afstandsbediening van de tv. De Denon DHT-T100 TV Speaker Base is vanaf midden oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.