Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert GW2265HM en GW2265M led monitoren

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2013, 13:30 CategorieLcd en led tv's

BenQ lanceert deze week twee nieuwe led monitoren die volgens het bedrijf beter zijn voor de ogen door een anti-flicker technologie. De BenQ GW2265HM en GW2265M zijn twee nieuwe VA-LED-monitors met een beelddiagonaal van 21,5-inch.

BenQ GW2265HM en GW2265M

De twee monitoren, waarvan het belangrijkste onderlinge verschil te maken heeft met de HDMI-optie, zijn volgens BenQ gericht op zowel consumenten als zakelijke gebruikers. Beide modellen beschikken over een Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels in 16:9 formaat en zijn uitgerust met de nieuwe Eye Care-technologie. 

BenQ-monitor

De led achtergrondverlichting van het paneel past zich door de Eye Care-technologie dynamisch aan aan veranderingen in helderheid. Bij het reduceren van de helderheid wordt bij traditionele monitoren een snelle flikkering veroorzaakt, omdat de geïntegreerde controller de achtergrondverlichting tot 200 keer per seconde aan- en weer uitschakelt. Dit extreem snelle schakelen, oftewel flikkeren, kan vermoeiend zijn voor de ogen van de kijker – vooral wanneer iemand dagelijks meerdere uren achter het beeldscherm zit. De anti-flicker GW-modellen moeten vermoeide en branderige ogen voorkomen.

De Senseye-leesmodus zorgt daarbij volgens de fabrikant voor betere beeldweergave. Deze functie maakt het mogelijk kleurtemperatuur, helderheid en scherpte afzonderlijk in te stellen, zodat het beeldscherm de weergave van een krantenpagina dicht benadert. Het matte paneel voorkomt reflectie, wat het mogelijk maakt aan de monitor te werken, zelfs als die in de directe nabijheid van een lichtbron staat.

Qua aansluitingen zijn de monitoren voorzien van DVI-D, D-Sub, koptelefoonaansluiting en Line-in. Daarnaast beschikt de GW2265HM ook over een HDMI-aansluiting met bijbehorende HDMI-kabel. De GW-serie heeft twee geïntegreerde luidsprekers van elk 1 watt.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ GW2265HM is vanaf nu te koop voor een prijs van 129 euro en de BenQ GW2265M voor 119 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.