Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony verlaagt prijzen 4K Ultra HD tv’s ook in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2013, 14:13 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze week werd bekend dat Sony de prijzen van de KD-65X9005A en KD-55X9005A Ultra HD tv’s in de VS flink verlaagde en vandaag is de prijsverlaging ook in Nederland doorgevoerd. Het duurste model is inmiddels maar liefst 1.500 euro goedkoper.

De laatste weken gaat het maar over één ding; prijsverlagingen van dure 4K Ultra HD en oled tv’s. Zo verlaagde Samsung de prijzen van 4K Ultra HD tv’s in diverse landen en kondigde LG goedkopere modellen aan. Sony is de eerste fabrikant die nu ook in Nederland de prijzen naar beneden bijstelt.

Sony heeft twee Ultra HD modellen in Nederland gelanceerd; de 55-inch KD-55X9005A en de 65-inch KD-65X9005A. Het eerste model is van 4.500 euro naar 4.000 euro gegaan, terwijl de prijs van het 65-inch model verlaagd is van 7.000 euro naar 5.500 euro. Een flinke prijsverlaging waarmee Ultra HD tv’s weer iets dichterbij betaalbaar komen. De verwachting is dat we eind volgend jaar pas echt betaalbare Ultra HD tv’s gaan zien.

Voor deze nog steeds forse bedragen krijg je echter wel de modernste features en technieken. Niet alleen zijn de tv’s uitgerust met de hoge 4K-resolutie, ook krijg je onder meer een Triluminos paneel voor een hoog contrast, Magnetic Fluid-luidsprekers voor een goede audiokwaliteit en de 4K X-Reality Pro-beeldbewerkingsprocessor waarmee HD-content opgeschaald kan worden naar de 4K-resolutie.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.