Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sky toont eerste Ultra HD testuitzendingen tijdens IFA 2013

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2013, 11:21 CategorieDigitale tv

2013 is het jaar van 4K Ultra HD maar dan met name op het gebied van hardware. De content is nog nauwelijks tot niet beschikbaar maar hier wordt door contentproviders hard aan gewerkt. Betaalzender Sky is één van deze partijen.

Sky laat deze week weten de IFA 2013 beurs in Berlijn en de IBC beurs in Amsterdam aan te grijpen om de eerste testuitzendingen in de hoge 4K Ultra HD resolutie te tonen. De betaalzender werkt hiervoor samen met onder meer Luxemburgse satellietbedrijf SES. Tijdens de beurzen zal Sky op Ultra HD tv’s 4K content tonen, gebruikmakend van een speciale decoder die overweg kan met de nieuwe HEVC (H.265) codec voor compressie. Homecinema Magazine is aanwezig tijdens IFA 2013 en zal verslag doen vanaf deze beurs.

Voor consumenten is momenteel nog geen Ultra HD kanaal beschikbaar en de verwachting is dat het eerste commerciële kanaal pas eind 2014 gelanceerd wordt. Tot die tijd moeten we het doen met films en series die in deze hoge resolutie gestreamd kunnen worden of op een disc staan. Het probleem is echter dat er momenteel nog geen 4K Blu-ray-standaard is, dat de nieuwse HDMI-versie nog afgerond moet worden en dat streamigndiensten voor 4K-materiaal nog niet beschikbaar zijn voor consumenten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.