Pioneer introduceert SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 soundbar systemen

22 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
Pioneer-SBX-N700-soundbar

Nadat eerder deze week Onkyo drie nieuwe soundbar home cinema systemen introduceerde is het vandaag de beurt aan Pioneer. Het bedrijf lanceert de SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 soundbars, waarvan de eerste twee beschikken over diverse netwerkfuncties.

Pioneer SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300

Pioneer introduceert drie nieuwe soundbar home cinema systemen die het geluid van elke tv flink moeten verbeteren. De SBX-N700, de SBX-N500 en de SBX-300 kunnen echter niet alleen audio van tv in hoge kwaliteit weergeven. Via bluetooth kan verbinding gemaakt worden met elk apparaat dat voorzien is van een bluetooth-functie. De Sound Retriever-technologie moet de gestreamde content naar een hoger niveau tillen. De SBX N700 en SBX-N500 Network AV-soundbars kunnen ook worden gebruikt als bluetoothzender en het geluid via de speakerbar doorsturen naar een extra bluetoothluidspreker of hoofdtelefoon.

Netwerkfuncties

De SBX-N700 en de SBX-N500 hebben daarnaast een DLNA-certificaat en zijn uitgerust met een videonetwerk- functie met ingebouwde WiFi. Hierdoor is het mogelijk om een verbinding te maken met andere apparatuur met een DLNA-certificaat en vervolgens muziek, foto en filmpjes tussen verschillende apparaten te streamen. Beide modellen ondersteunen Miracast dat met dank aan de Wi-Fi Direct-technologie de inhoud van een mobiel apparaat op het televisiescherm laat zien via de HDMI-uitgang van de soundbar. Zo kan je films, foto’s en muziek op een groot scherm bekijken en beluisteren. Dankzij de ondersteuning voor de nieuwe ‘Send to TV’-functie van YouTube (ingebouwd in de YouTube-app) kun je een mobiel apparaat koppelen aan de SBX-N700 en SBX-N500 en kun je vervolgens je film selecteren en afspelen op een televisiescherm, via de soundbar.

Audiokwaliteit

De nieuwe soundbars moeten volgens Pioneer een indrukwekkende geluidskwaliteit bieden doordat ze gebruikmaken van de wide band full-range speaker driver-technologie. Deze moet het frequentiebereik uitbreiden en vervorming beperken. De “fase-controle” functie moet harmonieuze klanken via “fase-matching” reproduceren. De SBX-N500 en SBX-300 zijn uitgerust met twee ingebouwde subwoofers. De SBX-N700 geeft diepere basklanken weer over een afzonderlijke draadloze subwoofer met een vermogen van 150 W en fase-controle.

Reacties (1)