Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer introduceert SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 soundbar systemen

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2013, 12:47 CategorieLuidsprekers

Nadat eerder deze week Onkyo drie nieuwe soundbar home cinema systemen introduceerde is het vandaag de beurt aan Pioneer. Het bedrijf lanceert de SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 soundbars, waarvan de eerste twee beschikken over diverse netwerkfuncties.

Pioneer SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300

Pioneer introduceert drie nieuwe soundbar home cinema systemen die het geluid van elke tv flink moeten verbeteren. De SBX-N700, de SBX-N500 en de SBX-300 kunnen echter niet alleen audio van tv in hoge kwaliteit weergeven. Via bluetooth kan verbinding gemaakt worden met elk apparaat dat voorzien is van een bluetooth-functie. De Sound Retriever-technologie moet de gestreamde content naar een hoger niveau tillen. De SBX N700 en SBX-N500 Network AV-soundbars kunnen ook worden gebruikt als bluetoothzender en het geluid via de speakerbar doorsturen naar een extra bluetoothluidspreker of hoofdtelefoon.

Netwerkfuncties

De SBX-N700 en de SBX-N500 hebben daarnaast een DLNA-certificaat en zijn uitgerust met een videonetwerk- functie met ingebouwde WiFi. Hierdoor is het mogelijk om een verbinding te maken met andere apparatuur met een DLNA-certificaat en vervolgens muziek, foto en filmpjes tussen verschillende apparaten te streamen. Beide modellen ondersteunen Miracast dat met dank aan de Wi-Fi Direct-technologie de inhoud van een mobiel apparaat op het televisiescherm laat zien via de HDMI-uitgang van de soundbar. Zo kan je films, foto’s en muziek op een groot scherm bekijken en beluisteren. Dankzij de ondersteuning voor de nieuwe ‘Send to TV’-functie van YouTube (ingebouwd in de YouTube-app) kun je een mobiel apparaat koppelen aan de SBX-N700 en SBX-N500 en kun je vervolgens je film selecteren en afspelen op een televisiescherm, via de soundbar.

Audiokwaliteit

De nieuwe soundbars moeten volgens Pioneer een indrukwekkende geluidskwaliteit bieden doordat ze gebruikmaken van de wide band full-range speaker driver-technologie. Deze moet het frequentiebereik uitbreiden en vervorming beperken. De “fase-controle” functie moet harmonieuze klanken via “fase-matching” reproduceren. De SBX-N500 en SBX-300 zijn uitgerust met twee ingebouwde subwoofers. De SBX-N700 geeft diepere basklanken weer over een afzonderlijke draadloze subwoofer met een vermogen van 150 W en fase-controle.

Pioneer-soundbar

Aansluitingen en bediening

Naast bluetooth heeft de SBX-300 twee optische ingangen, een coaxiale-ingang en een analoge digitale ingang. Alle video-content die via de SBX-N700 en SBX-N500 netwerk AV Soundbars gaat wordt naar de tv gestuurd via een HDMI-aansluiting. Bij televisietoestellen met een ARC-ondersteuning (Audio Return Channel) doet die ook dienst als ingang voor het geluid. Naast de twee optische ingangen en een stereoministekker zijn deze modellen ook uitgerust met een USB-aansluiting. Ook zijn deze soundbars te bedienen via de Pioneer ControlApp voor Android en iOS.

Grote speakerbars blokkeren doorgaans de afstandsbedieningsensor van de tv. Dankzij de IR repeater-functie is dat niet het geval bij de nieuwe Soundbars van Pioneer. De slanke zwarte soundbars kunnen daarbij tegen de wand worden gemonteerd.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer Soundbars SBX-N700, SBX-N500 en SBX-300 zijn verkrijgbaar vanaf november 2013. Adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt. • Delen:

Reacties

 1. Joao
  25 mei, 2015 om 2:27

  Ik heb de apparat het werkt goed maar ik heb problem met netwerk om te conneteren, ik heb de alle kabels goed aagesluiten als ik YouTube bijvoorbeeld wil aan krijg ik. HET INTERNETINHOUDIS VERBODEN
  CONTROLEER AUB UW INTERNETINSTELLING.
  Maar wat moet ik nog meer doen? Waarschijenlijk is de servernaam incorrect. Dus wat moet bij servernaam staat?

  Graag je snel hulp

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.