Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips komt met ‘betaalbare’ 65PFL9708 4K Ultra HD tv

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2013, 17:45 CategorieLcd en led tv's

Vandaag zijn de EISA Awards, de prijzen voor de beste consumentenelektronica van 2013 en 2014 uitgereikt, waaronder ook awards voor de beste tv’s. In het lijstje kwamen we één nogal opvallend model tegen; de nog onaangekondigde Philips 65PFL9708.

Er gingen al geruchten over een 4K Ultra HD tv van Philips en het feit dat de 65PFL9708 nu de award voor beste 4K Ultra HD tv gekregen heeft bevestigt de geruchten. Philips, of eigenlijk TP Vision, heeft het model echter nog niet aangekondigd en daarom weten we alleen datgene dat door de jury van de EISA Awards als omschrijving gegeven wordt.

Zo zou deze tv ‘aanzienlijk goedkoper’ zijn dan 4K Ultra HD tv’s van andere fabrikanten. Een prijs wordt niet genoemd maar voor een 65-inch tv met 4K-resolutie moet momenteel toch minimaal 6.500 tot 7.000 euro betaald worden. Hoever Philips onder deze grens duikt wordt niet duidelijk.

Verder kunnen we uit de video en omschrijving van de 65PFL9708 opmaken dat de tv beschikt over Ambilight XL verlichting, een lcd paneel met Edge Lit led achtergrondverlichting, de mogelijkheid om HD-materiaal op te schalen naar de hoge 4K-resolutie, en 3D weergave middels de passieve 3D-techniek.

Philips presenteert de nieuwe tv tijdens IFA 2013, een beurs die begin volgende maand van start gaat in Berlijn. Homecinema Magazine is hierbij aanwezig en zal verslag doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.