Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pathé Thuis gaat geen films aanbieden in abonnementsvorm

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2013, 15:34 CategorieStreamingdiensten

Vanaf eind deze zomer verschijnt er een nieuwe speler op de Nederlandse markt voor video-on-demand. Het Amerikaanse Netflix introduceert dan een groot aanbod van films en series voor een prijs van 7,99 euro per maand. Met deze ontwikkeling krijgen bestaande video-on-demand diensten het mogelijk zwaar omdat zij een paar euro per film vragen. Pathé Thuis is één van deze diensten.

Pathé Thuis is al twee jaar beschikbaar op onder meer Smart tv’s, computers en tablets, en maakt het mogelijk voor een paar euro een recente film te huren en te bekijken. Zo betaal je zes euro per film wanneer je een film in HD-kwaliteit wilt bekijken en 5 euro wanneer SD-kwaliteit goed genoeg is. Ten opzichte van de 7,99 euro per maand die Netflix waarschijnlijk in Nederland vraagt is de kans groot dat gebruikers het als duur gaan ervaren.

Dit model blijft echter ook met de komst van Netflix gehandhaafd, zo laat Pathé weten tegenover Bright. Het belangrijkste doel van de dienst is om bioscoopfilms zo snel mogelijk beschikbaar te stellen en dit ook als onderscheidende factor te gebruiken. Pathé beweert films dan ook eerder te kunnen aanbieden dan Netflix. Daarbij moeten de films zo goedkoop mogelijk voor gebruikers beschikbaar gesteld worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.