Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert SC-HTE80 Speaker Board voor flatscreen tv’s

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2013, 15:24 CategorieLuidsprekers

Veel mensen die voor een flatscreen tv kiezen gaan ook gelijk voor een compacte audio-oplossing als een soundbar. Panasonic komt nu naar eigen zeggen met een alternatief voor de traditionele soundbar. Het SC-HTE80 Speaker Board moet een eenvoudige oplossing bieden om de audiokwaliteit te verbeteren.

Panasonic SC-HTE80 Speaker Board

Het SC-HTE80 Speaker Board is volgens Panasonic ideaal voor televisies tot 42-inch, moet een helder geluid bieden en dynamische bassen weergeven via twee geïntegreerde subwoofers met H. Bass-geluidverwerkingstechnologie. Met deze technologie moeten diepe bassen weergegeven kunnen worden die traditionele compacte luidsprekers niet kunnen reproduceren.

Ook aan optimale weergave van dialogen tijdens het kijken van films is gedacht. Via de ‘Clear-Mode Dialogue’-functie van het Speaker Board wordt audio zo weergegeven zodat het lijkt alsof het uit het midden van het scherm komt in plaats van onder het scherm. Hierdoor sluit de audio beter aan op het bijbehorende beeld en zijn dialogen helderder en beter te verstaan.

SC-HTE80EG-Panasonic

Het Speaker Board biedt ook een aantal connectiviteits- en netwerkfuncties en is geschikt voor gebruik met Bluetooth en NFC. Een televisie die compatibel is met Bluetooth kan draadloos worden aangesloten op het Speaker Board. Bovendien is de Bluetooth-functie voorzien van de aptX audio coding technologie die een hoger dynamisch bereik biedt.

Ook maak je met één druk op de knop verbinding met een smartphone of tablet met NFC-functionaliteit. Als daarop de Panasonic Music Streaming app is geïnstalleerd, kan op die manier muziek worden gestreamd.  De SC-HTE80 is ook voorzien van een HDMI-ingang, waardoor er minder kabels weggewerkt hoeven te worden achter de televisie. 

Prijs en beschikbaarheid

Het Panasonic Speaker Board is 46 cm breed en 6 cm hoog. Het apparaat is voorzien een geborsteld metaal afwerking met een krasvrije deklaag en is beschikbaar in zilver en zwart. De SC-HTE80 is leverbaar vanaf begin oktober 2013. De prijs is nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.