Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic introduceert draagbare en draadloze NA-serie luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2013, 16:30 CategorieLuidsprekers

Naast het innovatieve Speaker Board voor flatscreen tv’s introduceert Panasonic deze week ook twee nieuwe draagbare en draadloze luidsprekers. De nieuwe Panasonic SC-NA30 en SC-NA10 luidsprekers bieden tot 20 uur weergavetijd en de mogelijkheid om waar dan ook een smartphone op te laden.

Panasonic NA-serie luidsprekers

Panasonic introduceert twee draadloze luidsprekersystemen uit het nieuwe NA assortiment, de SC-NA30 en de SC-NA10. Het unieke van deze modellen is de lange weergavetijd ten opzichte van andere compacte en draadloze luidsprekers. Daarnaast bieden ze smartnetworking, een compact design en een – volgens Panasonic – goede geluidskwaliteit. Beide speakers kunnen zowel binnenhuis als buitenshuis gebruikt worden.

De SC-NA30 en SC-NA10 zijn compatibel met de Panasonic Music Streaming app en kunnen worden aangesloten op een smartphone of tablet. Op die manier heb je met één druk op de knop toegang tot je favoriete muziek. De NA-serie is ook voorzien van een aantal connectiviteits- en netwerkfuncties en is geschikt voor gebruik met Bluetooth en NFC. Bovendien is de Bluetooth-functie voorzien van de aptX audio coding technologie die een beter dynamisch bereik biedt.

Naast de mogelijkheid om audio te streamen vanaf een draagbaar apparaat kan de NA-serie ook worden gebruikt als speakerphone dankzij een geïntegreerde microfoon. Ook zijn de draagbare luidsprekers voorzien van longlife oplaadbare batterijen. Dit maakt het mogelijk om een smartphone op te laden via een USB-kabel, zelfs terwijl er muziek wordt afgespeeld.

SC-NA10EG-Panasonic

Ondanks het compacte design moeten de audioprestaties van de SC-NA30 volgens Panasonic krachtig zijn. Twee 2-inch luidsprekers aan de voorkant en een geïntegreerde subwoofer moeten een natuurlijk, expansief geluid en diepe bastonen reproduceren. Daarnaast beschermt een dubbele passieve radiator de bas tegen ongewenste trillingen. De SC-NA10 is voorzien van twee 1,6-inch luidsprekers aan de voorkant en een enkele passieve radiator. Net als de SC-NA30 beschikt de SC-NA10 ook over componenten die de luidsprekerconus efficiënter aansturen. Zowel de SC-NA30 als de SC-NA10 is voorzien van de XBS Master-geluidsverwerkingstechnologieën van Panasonic. Deze technologieën moeten zorgen voor meer kracht, helderheid en precisie door lage frequenties te versterken, ongewenste geluiden te elimineren en vervorming te minimaliseren.

Prijs en beschikbaarheid

De SC-NA30 heeft een slanke behuizing in zilver of zwart met een RVS-rooster over de luidspreker en klassieke volume-, bas- en trebleknoppen. De SC-NA10 heeft ook een slank uiterlijk en wordt geleverd met een compacte, etui-vormige beschermcase. De beschermcase doet ook dienst als luidsprekersteun en is verkrijgbaar in ‘Navy Blue’ of ‘Coral Red’. De SC-NA30 en SC-NA10 zijn leverbaar vanaf begin oktober 2013. De prijzen zijn nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.