Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert nieuwe serie soundbar home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2013, 14:46 CategorieLuidsprekers

De soundbar is helemaal hip en Onkyo is één van de weinige fabrikanten die nog geen soundbar home cinema systemen in het assortiment had. Tot vandaag echter want Onkyo kondigt maar liefst drie systemen aan; de LS-B40, de LS-B50 en de LS-T10.

Onkyo soundbar home cinema systemen

Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar compacte apparatuur voor de weergave van audio en de soundbar is in combinatie met een slanke tv voor velen een interessante oplossing. Onkyo breidt haar assortiment deze week uit met twee Envision Cinema soundbar systemen en een alles-in-één tv speakersysteem.

De Onkyo LS-B40 is een drieweg soundbar, de LS-B50 is een tweeweg soundbar met en draadloze subwoofer, en de LS-T10 is een tv speakersysteem die de kijk-ervaring moet verrijken met een panoramisch geluid. De soundbar systemen kunnen gebruikt worden om de audio van alle bronnen, waaronder tv’s en gameconsoles, te verbeteren en zijn volgens de fabrikant zeer gebruiksvriendelijk. Alle drie de systemen worden verbonden middels één kabel en kunnen bediend worden met de afstandsbediening van de tv. Daarbij kan middels usb een mobiel apparaat of harddisk aangesloten worden en kun je middels Bluetooth muziek vanaf een mobiel apparaat of pc streamen.

Onky-LS-B40

De LS-B50 en LS-B40 soundbars beschikken beiden over acht drivers; zes full-range drivers en twee tweeters voor de LS-B50, en twee woofers, vier mid-range drivers en twee tweeters voor de LS-B40. De LS-B50 beschikt over een losse 40 Watt actieve subwoofer die overal in huis geplaatst kan worden aangezien deze draadloos is. De LS-B40 beschikt over ingebouwde woofers en een subwoofer pre-out aansluiting. Alle twee de systemen kunnen aan de muur gemonteerd worden middels meegeleverde accessoires en worden geleverd met infrarood verlengers. De LS-T10 beschikt over zes full-range drivers plus een geïntegreerde 21 Watt subwoofer aan de onderzijde. Dit model is bedoeld voor plaatsing direct onder een tv.

Onky-LS-T10

Alle drie de soundbar home cinema systemen beschikken over een zes-kanaals digitale versterkers met audio-output die geregeld wordt door Onkyo’s AuraSphere DSP circuit. Er is ondersteuning voor PCM, stereo en Dolby Digital bronnen en Onkyo heeft een aantal eigen modi toegevoegd voor een optimale weergave afhankelijk van het materiaal dat op tv bekeken wordt; nieuws, films en muziek.

Prijs en beschikbaarheid

De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar omgerekend komen de Britse prijzen uit op 400 euro voor de LS-T10, 525 euro voor de LS-B50 en 350 euro voor de LS-B40. De twee eerstgenoemde modellen moeten in september te koop zijn, de LS-B40 verschijnt in oktober.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.