Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Oled tv blijft in 2014 nichemarkt ondanks prijsverlagingen’

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2013, 13:50 CategorieOled tv's

Hoewel de prijzen van de eerste oled tv’s al verlaagd worden blijft de markt voorlopig nog een niche, dat is althans de verwachting van NPD DisplaySearch. De komende jaren blijft de oled tv in de huiskamer volgens het onderzoeksbureau een zeldzaamheid.

Oled tv’s zijn op dit moment met prijzen van minimaal 6.000 euro verre van goedkoop maar oled is dé opvolger van plasma en lcd waarmee een beduidend betere beeldkwaliteit gegenereerd kan worden. Je zou dus zeggen dat de echte filmliefhebbers hier warm voor lopen. NPD DisplaySearch verwacht echter dat de verkopen van oled tv’s in de komende 12 maanden bescheiden blijven. Zo gaan er naar verwachting in 2014 maar één miljoen stuks vanuit de fabrieken naar winkels.

Toch is er wel een oorzaak voor de trage acceptatie van oled tv vinden. De laatste maanden gaat het namelijk vooral over 4K Ultra HD, de hogere resolutie. Nagenoeg alle grote fabrikanten besteden veel aandacht aan de promotie van Ultra HD tv’s waardoor oled een stuk minder aandacht krijgt. Waarom wordt hier dan zoveel aandacht aan besteed in plaats van aan oled? Daar is ook wel een verklaring voor want oled is nog niet daar waar het zijn moet. Zowel Samsung als LG heeft moeite met de massaproductie van oled panelen en daarom liggen de prijzen ook hoog. 4K Ultra HD is onafhankelijk van de beeldtechniek en kan dus met bestaande lcd panelen gebruikt worden. Hierdoor wordt de tijd overbrugt tot het moment dat oled volwassen en rendabel is.

Toch laten LG en Samsung oled niet links liggen. Beide fabrikanten hebben reeds modellen met gebogen display in de VS gelanceerd en deze modellen worden dit jaar ook in Nederland verwacht. Samsung heeft zelfs onderstaande promotievideo in elkaar gezet om te laten zien dat oled er wel degelijk aankomt, maar ook 4K Ultra HD kan niet in de video ontbreken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.