Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz introduceert PM6005 stereoversterker en CD6005 cd-speler

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2013, 16:47 CategorieReceivers

Na afgelopen maand drie nieuwe A/V receivers voor de home cinema enthousiasteling geïntroduceerd te hebben lanceert Marantz vandaag twee componenten voor stereoliefhebbers: de nieuwe geïntegreerde stereoversterker met digitale ingangen PM6005 en de cd-speler CD6005.

Marantz PM6005 versterker

De Marantz PM6005 versterker is volgens het bedrijf meer dan alleen een opgewaardeerde opvolger van de PM6004. Veel meer. Deze geïntegreerde versterker is namelijk rechtstreeks aan te sluiten op een breed scala aan digitale bronnen en dankzij de DAC kunnen ook nieuwe media worden geïntegreerd. Marantz heeft vastgehouden aan voor- en eindversterkersecties met uitsluitend discrete componenten, wat moet zorgen voor een gedetailleerder geluid en meer helderheid en transparantie.

Marantz-PM6005

Verder is de afgeschermde ringkerntransformator met lage impedantie gebleven, evenals de aangepaste hoofdcondensatoren. Dat geldt ook voor alle originele kenmerken, zoals de vijf analoge audio-ingangen waaronder phono, twee paar vergulde luidsprekeraansluitingen met bi-wiring of speaker A/B, en de afstandsbediening. De PM6005 biedt nu ook optische en coaxiale digitale ingangen om een groot aantal bronnen aan te sluiten, zoals een digitale mediaspeler op het netwerk of een tv/tv-box. De hoogwaardige Digital-Analogue-Converter (DAC) is de 24-bits/192 kHz high current CS4398. De complete digitale sectie is volledig afgeschermd met een extra metalen behuizing, zodat het digitale circuit het analoge signaal niet kan beïnvloeden.

Features PM6005

 • Geïntegreerde current feedback-versterker met 2x 45W/8 ohm rms
 • Digitale ingang (opt. /coax) voor extra aansluitmogelijkheden
 • Hoogwaardige DAC CS4398 en Marantz HDAM SA2
 • Volledig afgeschermde DAC-unit
 • Vergulde ingangen/uitgangen incl. phono (MM)-ingang
 • Door Marantz ontwikkelde HDAM-SA3-circuits
 • Ringkerntransformator en hoogwaardige aangepaste componenten
 • Hoogwaardige luidsprekeraansluitingen (A/B-schakeling)
 • Systeemafstandsbediening voor versterker, cd-speler en netwerkspeler

Marantz CD6005 cd-speler

De nieuwe Marantz CD6005 cd-speler beschikt over nog meer speciaal geselecteerde componenten, zoals nieuwe aangepaste condensatoren voor het audiocircuit, snelle schottkydiodes en een verkoperde stabilisatieplaat op de spanningsregelaar om trillingen te minimaliseren. Daarnaast heeft Marantz een massief metalen bodemplaat toegevoegd en het cd-mechanisme een centrale positie gegeven. Op die manier worden trillingen volgens het bedrijf vrijwel geëlimineerd.

Marantz-CD6005

De forse voeding voorziet het digitale en analoge circuit van stroom en dezelfde hoogwaardige DAC als in de PM6005 zet digitale signalen om in analoge, die vervolgens naar de vergulde sync-uitgangen worden gestuurd via de HDAM-SA2. Verder is er een nieuwe afstandsbediening, waarmee ook de PM6005-versterker kan worden bediend, en zijn er twee nieuwe stand-bymodi om stroom te besparen. Dankzij de digitale aansluitmogelijkheden voor de iPod is de cd-speler ook perfect voor liefhebbers van draagbare muziek.

Features CD6005

 • Geschikt voor CD, CD-R/RW, USB-A-ingang gecertificeerd ‘Made for iPhone/iPod’
 • Ondersteunt WAV, MP3, AAC , WMA via USB-A-ingang
 • Hoogwaardige 192kHz/24bit D/A-omzetting (CS4398) en stabiele masterclock
 • HDAM-SA2-circuit aan boord voor hoogwaardige audio
 • Aangepaste audiocomponenten
 • Snelle schottkydiodes
 • Verkoperde stabilisatieplaat voor spanningsregelaar om trillingen te minimaliseren
 • Volledig discrete hoofdtelefoonversterker
 • Dubbellagige bodemplaat voor extra stabiliteit
 • Vergulde L/R/coax-uitgangen

Prijs en beschikbaarheid

De PM6005 en CD6005 zijn vanaf september verkrijgbaar in zwart en zilver-goud. De consumentenadviesprijs van de CD6005 is €449,00, van de PM6005 zal deze €549,00 worden.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.