Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert Sound Plate speaker voor flatscreen tv’s

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2013, 14:28 CategorieLuidsprekers

Het lijkt erop dat de traditionele soundbar concurrentie krijgt van een apart nieuw apparaat. Nadat Panasonic eerder deze week het Speaker Board onthulde waarop een tv geplaatst kan worden komt LG vandaag met een vergelijkbaar product.

De LG Sound Plate is net als het Panasonic Speaker Board een relatief dunne speaker die onder een tv geplaatst moet worden. De tv staat er dan ook bovenop. Het voordeel ten opzichte van de traditionele soundbar is dat je de tv dus niet per se op hoeft te hangen of je soundbar op een speciale manier onder de tv moet monteren.

Het model van LG heeft de naam Sound Plate LAP340 gekregen en is maar 35 millimeter dun. De speaker met versterkte behuizing moet volgens de fabrikant 4.1-kanaals audio weergeven middels een aantal speakers en twee ingebouwde subwoofers. De speaker kunnen audio in verschillende richten sturen wat moet zorgen voor een rijke audio-ervaring. Het geheel is geoptimaliseerd voor tv’s met een formaat van 32-inch tot 55-inch en beschikt ook nog over de mogelijkheid om muziek middels Bluetooth te streamen.

LG-soundbar-2013

Naast de Sound Plate brengt LG ook nog twee nieuwe traditionele soundbars uit; de NB4530A en NB5530A. Het eerste model is een 2.1-kanaals soundbar voor 47-inch tv’s met een vermogen van 310 Watt, een 35 mm slank design, een draadloze subwoofer en HDMI poorten met ARC-ondersteuning. De NB5530A beschikt over nagenoeg dezelfde specificaties maar is ontwikkeld voor tv’s met een formaat van 55-inch.

Alle nieuwe producten worden volgende week tijdens IFA 2013 officieel gepresenteerd.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.