Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert goedkopere varianten 55-inch en 65-inch 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2013, 12:14 CategorieLcd en led tv's

LG heeft sinds eind vorig jaar al een 84-inch 4K Ultra HD tv in het assortiment met een stevig prijskaartje van 20.000 euro. Binnenkort moeten er ook kleinere modellen met een formaat van 55-inch en 65-inch verschijnen. In Korea zijn deze modellen al twee maanden te koop en daar brengt de Koreaanse fabrikant nu ook goedkopere modellen op de markt.

LG bracht in juni de 55-inch 55LA9709 en de 65-inch 65LA9709 4K Ultra HD tv’s op de markt in Korea voor een omgerekende prijs van respectievelijk 5.000 euro en 7.500 euro. In hetzelfde land zijn inmiddels ook goedkopere versies van beide modellen gelanceerd welke verkocht worden voor een omgerekende prijs van respectievelijk 4.000 euro en 6.000 euro.

Het verschil tussen de duurdere en goedkopere modellen zit hem in een aantal features, waaronder het 4.1-kanaals luidsprekersysteem aan de onderzijde van de tv, de ingebouwde camera en de led-verlichting. Dit laatste is een belangrijk verschil aangezien de duurdere modellen beschikken over Nano Full led waarbij de leds zich achter het display bevinden, terwijl de goedkopere modellen het met Edge Lit led waarbij de led’s zich aan de zijkanten bevinden moeten doen.

De goedkopere modellen (de 55LA9659 en 65LA9659) beschikken wel nog steeds over de hoge 4K Ultra HD resolutie en komen met onder meer een 2.1-kanaals luidsprekersysteem, LG’s Smart tv platform, 16GB aan intern opslaggeheugen en diverse streamingmogelijkheden.

LG heeft reeds bevestigd dat de kleinere 4K Ultra HD tv’s dit jaar nog naar Nederland komen. De modellen goedkopere moeten vanaf oktober in de winkels liggen  Of zowel de goedkope als de dure modellen in Nederland verschijnen is nog niet bekend.

Via: Persbericht

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.