Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Curved oled tv 55EA9809 vanaf 1 september te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2013, 16:15 CategorieOled tv's

Gisteren maakte Samsung bekend dat de 55-inch KE55S9C oled tv met gebogen display deze week al gekocht kan worden in Nederland en vandaag is het de beurt aan LG. De Koreaanse fabrikant laat weten dat de 55EA9809 oled tv vanaf 1 september te koop is voor 8.999 euro.

De 55EA9809 oled tv van LG hebben we dit jaar al meerdere malen voorbij zien komen maar nu kunnen we er dan ook eindelijk in Nederland voor naar de winkel. De tv krijgt een prijskaartje van 8.999 euro en is daarmee 1.000 euro duurder dan de oled tv van concurrent Samsung.

In het persbericht laat LG weten dat het gebogen display voor een ultieme IMAX-ervaring moet zorgen omdat het hele schermoppervlak zich op gelijke afstand van het oog bevindt. Hoe mooi dit ook klinkt, er klopt helaas niet veel van zoals we een aantal weken terug in een artikel over gebogen displays beschreven.

Dat neemt echter niet weg dat de oled tv van LG een indrukwekkend model is, met name natuurlijk door het gebruik van de oled techniek waardoor een extreem hoog contrast weergegeven kan worden. LG maakt hiervoor gebruik van de WRGB-techniek, ook wel WOLED genoemd. LG voegt hiermee een witte subpixel toe waardoor een breder kleurenpalet en lager energieverbruik bereikt moet worden.

Verder is de tv natuurlijk voorzien van de nieuwste features en functies, waaronder passieve 3D weergave, LG’s eigen Smart tv platform, de Magic Remote afstandsbediening en diverse streamingmogelijkheden.

Lees meer over wat een oled tv precies is.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.