Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG begint verkoop 55EA9809 gebogen oled tv in Europa

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2013, 11:07 CategorieOled tv's

Het heeft even geduurd maar LG heeft vandaag bekendgemaakt komende week te beginnen met de Europese verkoop van de 55-inch 55EA9809. Deze gebogen oled tv kan vanaf volgende week gekocht worden in Duitsland voor een adviesprijs van 8.999 euro.

Nu de eerste Europese adviesprijs bekendgemaakt is kunnen we gaan vergelijken en zien we dat LG mogelijk een prijsverlaging doorgevoerd heeft om te kunnen concurreren met Samsung. Samsung verlaagde onlangs namelijk de prijs van de 55-inch gebogen oled tv van het bedrijf naar 8.999 dollar.

LG wil nog weinig kwijt over de prijs en beschikbaarheid in andere Europese landen maar geeft aan dat de tv voor het einde van dit jaar nagenoeg overal in Europa te koop zal zijn. Kijkend naar het verleden zal het prijsverschil met Duitsland minimaal zijn.

LG’s 55-inch 55EA9809 is een Curved oled tv, oftewel een oled tv met gebogen display. Hoewel zowel Samsung als LG tijdens de lancering van de modellen aangaven dat deze kromming in het display voor een betere beeldkwaliteit moet zorgen is dit verhaal inmiddels ontkracht door experts. Ook hebben de fabrikanten zelf inmiddels toegegeven dat het puur een designkwestie is.

Daarbij maakt LG’s oled tv gebruik van de WRGB oled-techniek, ook wel WOLED genoemd, waarbij extra witte subpixels aan de RGB-pixels worden toegevoegd. Dit moet volgens het bedrijf zorgen voor heldere wittinten en een hoger contrast.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.