Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KT Skylife gaat in 2014 4K Ultra HD content via satelliet aanbieden

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2013, 17:45 CategorieDigitale tv

Het kan snel gaan in tv-land. Begin dit jaar ging men er nog vanuit dat er voor 2015 geen 4K-zenders zouden verschijnen en deze week maakt het Koreaanse KT Skylife bekend in 2014 het eerste 4K Ultra HD-kanaal via de satelliet te gaan uitzenden.

Omroep KT Skylife heeft de afgelopen weken diverse tests uitgevoerd waarbij 4K Ultra HD content via de satelliet naar de huiskamer verstuurd werd. Hiervoor werd de onlangs ontwikkelde HEVC (H.265) codec gebruikt waarmee hoge resolutie content zonder hiervoor teveel bandbreedte beschikbaar te hoeven stellen verstuurd kan worden. Deze tests werden als succesvol omschreven en daarom heeft het bedrijf de roadmap voor volgend jaar aangepast. In 2014 moet het eerste ‘trial’ Ultra HD-kanaal van de omroep via de satelliet uitgezonden worden. In 2015 moet een volledig commercieel platform volgen.

Het lijkt erop dat 4K Ultra HD toch sneller geaccepteerd gaat worden dan de experts tot op heden verwachtten. Niet alleen wordt er door contentproviders had gewerkt aan platformen en distributiekanalen voor de hoge resolutie content, ook dalen de prijzen van 4K Ultra HD tv’s nu al. Zo verlaagt Sony binnenkort de prijzen van de Sony KD-55X9005 en KD-65X9005 tv’s en lanceert LG binnenkort goedkopere 55-inch en 65-inch modellen. Philips zou zelfs komende maand een Ultra HD tv lanceren die een stuk goedkoper is dan de modellen die we tot op heden voorbij hebben zien komen.

Via: Korea Times

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.