Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KEF introduceert V300 digitaal tv-luidsprekersysteem

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2013, 10:23 CategorieHome cinema sets

Nu veel fabrikanten zich direct richten op het verbeteren van de audiokwaliteit van een tv kan audiofabrikant KEF natuurlijk niet achterblijven. Het bedrijf introduceert het slanke V300 digitaal tv-luidsprekersysteem dat elke tv een ‘kwaliteitsboost’ moet geven.

Net als bij de meeste soundbar- en luidsprekersystemen die voor bij een tv ontwikkeld zijn is de V300 van KEF eenvoudig aan te sluiten en eigenlijk een ‘plug-and-play’ oplossing waarmee je direct aan de slag kunt. Ook is het mogelijk het systeem te bedienen middels de afstandsbediening van de tv.

De V300 luidsprekers zijn maar 35 millimeter dik en daardoor volgens KEF ideaal om naast de ook al dunne lcd of plasma tv aan de muur gehangen te worden. Ook is het mogelijk de speakers op de meegeleverde tafelstandaarden te plaatsen. Vloerstandaarden zijn los te koop. In elke luidspreker vinden we 4.5-inch bas drivers en twee 1-inch aluminium tweeters met KEF’s ‘tangerine waveguide’ technologie terug. Wanneer je wat meer lage tonen wilt dan is het mogelijk elke willekeurige KEF subwoofer op het systeem aan te sluiten.

De luidsprekers worden aangestuurd door een losse module die beschikt over twee klasse D versterkers en een DPS EQ waarmee het frequentiebereik en het geluidsniveau aangepast kan worden. Deze module kan overigens ook uit het zicht, achter op een tv gemonteerd worden via de VESA punten.

Het KEF V300 digitaal tv-luidsprekersysteem wordt binnenkort in de UK gelanceerd voor een bedrag van 700 Britse ponden. Niet lang daarna moet het systeem ook in Nederland verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.