Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Harman Kardon lanceert AVR 151, AVR 161 en AVR 171 receivers

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2013, 16:14 CategorieReceivers

We zagen ze in mei van dit jaar al voorbij komen maar vandaag heeft Harman Kardon nieuwe AV-receivers geïntroduceerd; de AVR 151, AVR 161 en AVR 171. De receivers zijn volgens de fabrikant milieuvriendelijk (iets dat we niet eerder hoorden bij receivers), bieden meerdere aansluitmogelijkheden en beschikken over diverse mogelijkheden om media weer te geven, via streaming of aangesloten apparaten.

Harman Kardon AVR 151, 161 en 171

De verbindingsmogelijkheden van de nieuwe AVR-serie zijn uitgebreid. De AVR 171 heeft zes HDMI-ingangen met 3D-ondersteuning voor onder meer Blu-ray-spelers, game consoles, computers, een Apple TV en een HDTV set-top box. Dankzij de MHL-ingang is het mogelijk om high-definition content via een camera, telefoon of tablet direct op het grote scherm af te spelen. Bovendien is de receiver uitgerust met Bluetooth- connectie, Apple AirPlay, vTuner, internetradio en DLNA 1.5 technologie, waardoor er meerdere streaming opties zijn.

De Harman Kardon AVR 171 ondersteunt als eerste de Roku Ready MHL. Door simpelweg een Roku Streaming Stick via de MHL-poort aan de achterzijde van de AVR aan te sluiten, kun je toegang tot Roku. Zo kun je direct je favoriete film via streamingsdiensten als Netflix en HBO Go bekijken. Daarbij zijn de AVR 161 en AVR 171 de eerste receivers die HARMAN NSP Natural Sound Processing aanbieden, waarmee met elke bron een indrukwekkend geluid weergegeven moet worden. Dit gebeurt via lokalisatie gecombineerd met traditionele fidelity features zoals low distortion en realistic loudness.

De nieuwe switch-mode power supply in de Harman Kardon AVR 151, AVR 161 en AVR 171 sluit aan bij de High-Current versterker. De AVR 1×1 series zijn vanzelfsprekend voorzien van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio-decodering, en alle drie de systemen zijn te bedienen via de gratis te downloaden Harman Kardon afstandsbediening-app. Lees meer over de verschillen in features en functies van de drie receivers.

De Harman Kardon AVR 1×1 familie is voorzien van HARMAN GreenEdge -technologie, waardoor het benodigde vermogen optimaal geluid moet bieden en volgens de fabrikant tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan het milieu door het efficiënte energieverbruik. Het “iconische design” moet daarbij door het gebruik van lichtere materialen ook voor een lagere CO2 uitstoot zorgen.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs voor de AVR 151, AVR 161, AVR 171 is respectievelijk 349 euro, 449 euro en 599 euro. De Harman Kardon AVRV 1×1 serie is vanaf 1 september 2013 beschikbaar bij de geautoriseerde verkoopkanalen. • Delen:

Reacties

 1. Ben
  15 december, 2013 om 19:52

  Is er iemand die mij kan vertellen wat het wezenlijke verschil is tussen de avr270 en de avr171?
  Op de harman kardon site kom ik er niet uit: specs lijken grotendeels hetzelfde, maar de avr270 is wel een stuk duurder.
  De 171 heeft zelfs een aantal opties meer (bluetooth,MHL) en is een 7.2 systeem.
  Ik begrijp het niet.

 2. Arnie
  23 december, 2013 om 11:48

  De app voor de IPad en Iphone werken niet op de 171. Tenminste niet bij mij. Harman heeft beloofd binnen 10 dagen een nieuwe AVR 171 op te sturen. We zijn 4 weken verder maar nog steeds niets ontvangen. Zit nu 5 weken zonder AVR. Dit lijkt me niet nodig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.