Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gebogen oled tv Samsung in de VS te koop voor 8.999 dollar

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2013, 10:49 CategorieOled tv's

Eerder deze week werd bekend dat Samsung de prijs van haar oled tv met gebogen display in Korea drastisch verlaagde en vandaag wordt ook bekend dat dezelfde prijsverlaging in de VS doorgevoerd wordt.

De Samsung KN55S9C oled tv met gebogen display is sinds vandaag te koop in de VS voor een prijs van 8.999 dollar. Dit is flink minder dan de eerder genoemde adviesprijs van ruim 14.000 dollar. Met deze prijsverlaging is Samsung’s eerste oled tv een stuk goedkoper dan die van concurrent LG. De 55EA9800 oled tv met gebogen display van LG is namelijk reeds in de VS te koop voor een prijs van 14.999 dollar. Of ook LG een prijsverlaging zal doorvoeren is niet bekend.

Afgezien van het formaat en het gebogen display zijn er maar weinig overeenkomsten te vinden tussen het model van LG en Samsung. Zo maakt LG gebruik van de WOLED techniek, terwijl Samsung gebruik maakt van de RGB OLED techniek. Ook beschikt de oled tv van Samsung over actieve 3D weergave, terwijl de oled tv van LG is uitgerust met passief 3D.

Zowel Samsung als LG heeft reeds aangegeven binnenkort ook de oled tv’s met gebogen display naar Nederland te brengen. Volgens LG moet de 55EA9800 ergens in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen. Adviesprijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt. De verwachting is dat beide fabrikanten hun oled tv’s tonen tijdens IFA 2013 en dan ook meer informatie over prijs en beschikbaarheid vrijgeven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.