Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Camera Samsung Smart tv’s was te gebruiken om kijkers te bespioneren

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2013, 12:36 CategorieSmart tv's

Er gingen al langere tijd berichten dat Samsung’s Smart tv’s bepaalde beveiligingsproblemen bevatten en deze week is door Amerikaanse onderzoekers bevestigd dat de camera van deze tv’s door hackers gebruikt kon worden.

Tegenover Tweakers laten beveiligingsonderzoekers weten dat Samsung’s Smart tv’s tot voor kort met beveiligingsproblemen te maken hadden waardoor de camera door hackers ingezet kon worden om de kijkers die voor de tv zitten te bespioneren. De onderzoekers vonden vijftien kwetsbaarheden in de Smart tv’s van de Koreaanse fabrikant, welke met name door het toestaan van applicaties van derden gevaar opleverden. Door middels deze applicaties eigen code te injecteren was het voor ontwikkelaars mogelijk functies van de tv aanroepen, waaronder de camera. Daarnaast was het mogelijk toegang te krijgen tot alle bestanden die op de tv en (draadloos) aangesloten netwerkschijven staan, waaronder persoonlijke foto’s en video’s.

Of hackers ook van deze mogelijkheden gebruik gemaakt hebben is niet duidelijk, maar het is volgens de onderzoekers een tijdrovend proces voor kwaadwillenden om hiervoor toepassingen te schrijven waardoor de kans klein is dat dit ook daadwerkelijk gedaan is. Samsung heeft echter inmiddels de meeste beveiligingsproblemen van haar Smart tv’s opgelost waardoor kijkers geen risico meer lopen om bespioneerd te worden. Wel adviseren de onderzoekers nog steeds de camera van je Smart tv af te plakken wanneer deze niet gebruikt wordt.

Lees meer over Smart tv’s en virussen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.