Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo brengt interactieve CI+ module op de markt

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2013, 12:30 CategorieDigitale tv

Klanten van Ziggo met een gecertificeerde tv kunnen binnenkort gebruikmaken van interactieve tv-diensten middels de nieuwe CI+ module. Ziggo brengt namelijk als eerste kabelaanbieder een interactieve CI+ module op de markt.

Ziggo CI+ module voor interactieve tv

De nieuwe CI+ 1.3 gecertificeerde modules maken het mogelijk gebruik te maken van de interactieve tv-diensten van Ziggo zonder daarvoor een extra decoder te hoeven gebruiken. Dit was bij eerdere CI+ modules wel het geval. De module met 1.3 certificaat wordt gemaakt door Quantis en SMiT, en is te herkennen aan de tekst ‘Interactieve module’.

Gecertificeerde tv’s

Volgens Ziggo werkt de nieuwe module met een groot aantal tv’s maar uit de gepubliceerde lijst van de kabelaar zijn alleen nog tv’s van Samsung en LG te vinden. Ziggo belooft dat er op korte termijn modellen van meerdere fabrikanten toegevoegd worden. De gecertificeerde tv’s zijn te herkennen aan een nieuw logo voor interactieve tv. Overigens moeten deze tv’s wel beschikken over een internetverbinding om interactieve tv-diensten zoals TV Gemist, Films On Demand en Series On Demand via de cloud binnen te halen.

Lancering in de herfst

Hoewel de CI+ modules reeds te koop zijn duurt het nog even voordat je van de interactieve diensten gebruik kunt maken. Volgens Ziggo wordt het netwerk gereed gemaakt voor de lancering, welke in de herfst moet plaatsvinden. Een specifieke datum wordt niet genoemd door de kabelaar.

Update voor oudere CI+ modules

Daarbij laat Ziggo weten dat de eerste generatie CI+ 1.2 modules die vóór januari 2012 verkocht zijn een update kunnen verwachten. Hierdoor werken deze modules weer met de nieuwste generatie tv’s. Mocht je een 2013 tv hebben en een oudere kaart die niet met dit model werkt dan raadt Ziggo aan contact op te nemen met de klantenservice. Echter wordt het gebruik van de interactieve functies niet mogelijk met oudere kaarten.

 • Delen:

Reacties

 1. Ruud
  12 juli, 2013 om 13:11

  Bij de 2011 CI+ kaarten stond ook alleen maar Samsung, LG en philips in de lijst, ik heb een Sharp wel gecertificeerd maar stond niet in de lijst en werkt perfect.
  Het zal wel liggen aan waar de vriendjes van ziggo zitten

 2. Martijn Linkens satellietzaak
  15 september, 2013 om 18:20

  Beste Martijn, is er specifiek een datum wanneer deze CI+ modules op de markt komen. Zover ik weet, hebben vele satellie tv leveranciers deze nog niet.

  • Martijn Chel
   15 september, 2013 om 18:31

   Thanks voor de info. Dit komt direct van Ziggo dus weet niet precies hoe of wat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.