Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo blijft ondersteuning bieden voor oude CI+ techniek

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2013, 15:39 CategorieDigitale tv

Vorige week introduceerde Ziggo de nieuwe interactieve CI+ module waarmee klanten zonder decoder gebruik kunnen maken van de interactieve diensten als video-on-demand. Deze week laat het kabelbedrijf weten ook de oudere CI+ technologie te blijven ondersteunen.

Het kabelmaatschappij rolt later dit jaar een grote update voor het netwerk uit waardoor klanten met de nieuwe interactieve CI+ module gebruik kunnen maken van de interactieve tv-diensten. De nieuwe CI+ kaart is wel reeds te koop via diverse retailers maar kan dus nog niet gebruikt worden voor de extra diensten. Hiervoor is momenteel nog een decoder vereist. Ziggo blijft echter ook ondersteuning bieden voor oudere versies van de CI+ module en komt binnenkort met een update voor CI+ module versie 1.2.

De update die Ziggo gaat uitrollen is een belangrijke want op dit moment kunnen klanten met een CI+ versie 1.2 module geen digitale tv zenders bekijken op de nieuwste generatie tv’s. Alleen de module met versie 1.3, en dus ondersteuning voor interactieve tv, wordt door deze tv’s ondersteund. Binnenkort wordt de update voor de oudere modules uitgerold waarmee ook op nieuwe tv’s digitale tv-zenders bekeken kunnen worden. Deze nieuwe firmware wordt via het Ziggo-kabelnetwerk aangeboden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.