Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha YSP-4300 soundbar krijgt Red Dot Design award

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2013, 13:07 CategorieLuidsprekers

Het is alweer even geleden dat Yamaha de YSP-4300 Soundprojector officieel lanceerde maar deze week heeft de jury van de Red Dot Design Awards heeft de soundbar bekroond met de gerenommeerde designprijs.

De YSP-4300 is volgens Yamaha niet zomaar een soundbar en heeft daarom ook de naam Soundprojector gekregen. Het systeem beschikt namelijk niet over over één of twee speakers, maar laat 7.1-kanaals audiobeams via 22 speakers via de muren weerkaatsen. Dit moet volgens de fabrikant zorgen voor een realistische surround-ervaring, in tegenstelling tot wat kleinere en minder geavanceerde soundbarsystemen bieden.

Een compacte, draadloze subwoofer moet daarnaast zorgen voor de krachtige weergave van lage tonen. Dankzij zijn geringe afmetingen en de draadloze verbinding kan de subwoofer flexibel in de ruimte worden opgesteld. De Yamaha YSP-4300 beschikt ook over het inmeetsysteem IntelliBeam II met ruimte-resonantie-controle. Daarmee kan de Soundprojector met één druk op de knop geheel automatisch op de ruimte worden afgestemd, gebruikmakend van de akoestiek van de betreffende ruimte.

De YSP-4300 soundbar is reeds in Nederland te koop en heeft een adviesprijs van 1.499 euro. Bekijk ook ons overzicht met de beste soundbar systemen van dit jaar waarin de YSP-4300 ook voorkomt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.