Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv-fabrikant Loewe heeft het zwaar, vraagt uitstel van betaling aan

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2013, 17:10 CategorieAlgemeen

De Duitse tv-fabrikant Loewe verkeert in zwaar weer. Het bedrijf heeft deze week uitstel van betaling aan moeten vragen en is momenteel afhankelijk van een nieuwe kapitaalinjectie van investeerders en aandeelhouders.

Fabrikanten van tv’s hebben al maanden tv maken met rode cijfers en reorganisaties. De vraag naar tv’s is gekrompen en de winstmarges zijn door de hevige concurrentie minimaal geworden. Er zijn nog maar enkele fabrikanten die overtuigend winst weten te maken, waaronder het Koreaanse Samsung. Loewe schrapte eerder al 190 van de 1000 banen bij het bedrijf maar dit blijkt niet genoeg om het hoofd boven water te houden.

Naar eigen zeggen heeft Loewe, één van de weinige overgebleven Duitse fabrikanten van tv’s, last van de hevige concurrentie vanuit Azië waardoor er de afgelopen jaren rode cijfers de boeken in zijn gegaan. Toch geeft het bedrijf niet op en zou er gezocht worden naar extra kapitaal om een doorstart te maken. Onder meer Sharp, één van de grootste aandeelhouders, zou dan een flink bedrag neer moeten leggen om Loewe te redden.

Toch is er nog een andere optie. Als we kijken naar recente geruchten dan zou Apple nu een geschikt overnamekandidaat kunnen zijn. Loewe gaf namelijk begin mei aan op zoek te zijn naar een partner op het gebied van tv. Apple zou volgens de uitspraken van het bedrijf veel overeenkomsten met Loewe hebben en aangezien Apple, ook volgens geruchten, een eigen tv op de markt wil brengen zou Loewe een ideale partner zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.