Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp lanceert augmented reality app voor kiezen ideale tv

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2013, 11:32 CategorieSoftware

De afgelopen twee jaar hebben diverse fabrikanten, waaronder Panasonic en Philips, een applicatie gelanceerd waarmee het makkelijker wordt de juiste tv voor jouw huiskamer te kiezen. Ook Sharp lanceert deze week een applicatie waarmee je middels augmented reality de tv’s van het bedrijf in je woonkamer kunt plaatsen voordat je er een aanschaft.

De applicatie van Sharp is gratis te downloaden voor gebruikers van een Android- of iOS-apparaat en laat je alle modellen van 50-inch en groter uit het assortiment van de fabrikant in je woonkamer plaatsen. Op deze manier kun je voor aankoop kijken hoe een tv bij je thuis op een kast staat of aan de muur hangt en kom je dus na aankoop niet voor verrassingen te staan. De werking is vrij simpel; print een tv-markering uit en plaats deze op de gewenste locatie van de tv. Start de app en de tv verschijnt op het scherm alsof hij er echt staat.

De gebruiker kan het gewenste formaat tv selecteren in de app en vervolgens door de kamer lopen om te bekijken hoe deze er vanuit verschillende hoeken uitziet. Met de app kunnen tevens foto´s van de tv gemaakt worden om deze met vrienden en familie te delen. Ook kun je met de app de optimale kijkafstand van de geselecteerde TV controleren aan de hand van een ingebouwde handleiding voor kijkafstanden, en is het mogelijk productinformatie van tv’s te bekijken.

Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store.

Bekijk ook het Sharp 2013 lcd tv overzicht voor alle nieuwe modellen die de fabrikant naar Nederland brengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.