Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung: “5 procent van de tv’s in 2017 is een 4K Ultra HD tv”

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2013, 12:24 CategorieLcd en led tv's

3D lijkt verleden tijd en oled lijkt de komende jaren nog te duur voor de gemiddelde consument. Fabrikanten focussen zich nu dan ook massaal op 4K Ultra HD, dé trend van 2013. Allemaal hebben ze hoge verwachtingen en Samsung heeft afgelopen week haar verwachtingen uitgesproken.

Samsung’s Director of European Business Development, Vassilis Seferidis, heeft afgelopen week tijdens de Futuresource Entertainment Summit 2013 uitspraken gedaan over de verwachtingen van de Koreaanse fabrikant met betrekking tot 4K Ultra HD. Volgens Seferidis is Ultra HD in 2017 te vinden op 5 procent van alle tv’s. Seferidis noemt dit ‘mainstream’, maar daarover valt natuurlijk te twisten. De Koreaanse fabrikant heeft zelf inmiddels al drie 4K tv’s gelanceerd, waaronder de UE55F9000 en UE65F9000.

Ook gaf Seferidis aan dat de het belangrijk is dat omroepen en zenders niet wachten totdat deze 5 procent bereikt is. Er zijn volgens Seferidis echter al indicaties zijn dat deze contentproviders eerder starten met het opzetten van 4K Ultra HD kanalen. Zo hebben verschillende satellietproviders al tests uitgevoerd en werken on-demand diensten aan de mogelijkheden voor het streamen van 4K content.

Door de vraag van consumenten en door het pushen van content en hardware door providers en fabrikanten moet 4K Ultra HD het helemaal worden. Er zitten echter nog wel een paar ‘maars’ aan wanneer je nu al in wilt stappen in de 4K Ultra HD revolutie.

Via: Advanced Television

 • Delen:

Reacties

 1. jordy schepers
  13 augustus, 2013 om 14:23

  goedendag

  ik zit een beetje te twijfelen als het gaat om een beste tv
  ik zelf vind de f8000 serie erg mooi.
  maar nu ook ultra HD de f9000 serie er is weet ik niet wat
  ik het beste zou kunnen doen,
  ik spaar momenteel voor een 75 inch f8000 + HT-F9750W

  +- zo’n 8000 euro

  of zou ik beter kunnen sparen voor de f9000 + HT-F9750W

  graag jullie reactie als beste kenners

  Jordy schepers

  • Martijn Chel
   13 augustus, 2013 om 14:41

   Dat ligt er maar net aan; Wil je Full HD of 4K?
   De rest komt nagenoeg overeen qua specs.

 2. jordy schepers
  13 augustus, 2013 om 22:09

  moeilijke vraag .
  ene kant wil ik me voorbereiden wat komt,
  andere kant, over de f8000 serie is niks negatiefs te vinden en is erg strak van beeld.
  de bedoeling is dat hij komt te hangen aan de muur
  en ik zit er dan ongeveer 3-4 meter van de tv.
  ik wil wel games op de tv kunnen spelen bv f1 2012 .
  over de f9000 serie is nog geen levertijd bekend of wel ?

  • Martijn Chel
   13 augustus, 2013 om 22:16

   Als ik je zo hoor zou ik voor de F8000 kiezen.
   4K is er nog niet en duurt ook nog wel even. Daarbij ben je waarschijnlijk nog een hoop extra geld kwijt als de nieuwe HDMI-versie voor 4K gelanceerd wordt. Dan moet het paneel met HDMI-poorten van je F9000 tv namelijk vervangen worden. Samsung heeft al aangekondigd dit aan te bieden, maar tegen betaling.
   Daarbij zie je op een afstand van 3-4 meter met een 50-inch tot 60-inch tv nauwelijks verschil tussen 4K en Full HD.
   Levertijd is idd nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.