Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rotel introduceert RMB-1555 en RMB-1585 eindversterkers

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2013, 14:36 CategorieReceivers

Rotel lanceert deze week twee krachtige meerkanaals eindversterkers die home cinema systemen naar een hoger niveau moeten brengen. De RMB-1555 is volgens de fabrikant perfect voor high-end home cinema opstellingen of multiroom muziek, terwijl de RMB-1585 krachtig genoeg voor de meest veeleisende home cinema systemen in de grootste ruimtes.

Beide nieuwe eindversterkers van Rotel zijn voorzien van de inmiddels bekende klasse AB- versterking van het bedrijf die moet zorgen voor de meest geraffineerde prestaties. Gebruikmakend van de technologie en expertise uit klassieke stereo eindversterkers van Rotel, zijn deze nieuwe home cinema versterkers voorzien van een zware ringkerntransformator die de prestaties positief moet beïnvloeden.

Voor de meest veeleisende opstellingen heeft Rotel de RMB-1585 ontwikkeld. Dit nieuwe vlaggenschip beschikt over vijf kanalen die elk in staat zijn om continu 200 watt aan 8 ohm te produceren. Dit levert een volle kilowatt aan vermogen op, waarmee de RMB-1585 elke speaker en kamergrootte aan moet kunnen. De RMB-1555 meerkanaals eindversterker is geschikt voor high-end home cinema opstellingen. De versterker heeft een vermogen van 120 watt per kanaal, genoeg vermogen om high-end speakers moeiteloos aan te sturen.

Rotel-RMB-1555

Volgens Rotel bieden de versterkers uitzonderlijke prestaties die te danken zijn aan het Balanced Design Concept. Bij dit concept worden zorgvuldig uitgekozen componenten, geoptimaliseerde signaalpaden en kritische evaluatie ingezet om de prestaties van het systeem tijdens het gehele ontwerpproces perfect af te stellen. Een centrale rol in zowel de RMB-1555 als de RMB-1585 wordt vervuld door de zware voedingen die gebaseerd zijn op speciaal ontworpen toroïde transformators (een in de RMB- 1555 en twee in de RMB-1585).

De Rotel RMB-1555 en RMB-1585 zijn beschikbaar in de loop van september voor een adviesprijs van respectievelijk €1.600 en €2.800.

 • Delen:

Reacties

 1. peter
  04 augustus, 2013 om 12:48

  Hoe werkt dat nou eigenlijk een eindversterker, je hebt je gewone voorversterker en dan sluit je zo’n eindversterker aan op je voorversterker. Wat gebeurt er dan? Dus heb zelf een yamaha receiver en stel ik sluit zo’n b.v rotel aan. Mvg peter.

  • Martijn Chel
   05 augustus, 2013 om 0:08

   Nou, een receiver is beiden in één. Je hebt in principe met een voorversterker nodig om het signaal van de bronnen op te vangen en te decoderen, en een eindversterker om het richting je speakers te sturen. Dat is het scheiden van componenten wat de geluidskwaliteit ten goede komt of kan komen. Een receiver beschikt daarbij over extra functies, waaronder de tuner als meest eenvoudige functie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.