Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert slanke Elevation led tv met Ambilight aan vier zijden

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2013, 14:30 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen februari presenteerde TP Vision de officiële 2013 lcd led tv line-up van Philips tv’s maar blijkbaar heeft de fabrikant nog meer interessante tv’s gepland staan voor dit jaar. Vandaag kondigt de fabrikant namelijk de Philips Elevation tv aan, een ultraslanke lcd led tv met Ambilight aan alle vier de zijden.

Philips Elevation met Ambilight

De Philips Elevation tv is 13,5 millimeter dun en is daarmee de slankste tv die Philips tot op heden gelanceerd heeft. Ook uniek is de Ambilight verlichting aan alle vier de zijden van de tv. De nieuwe Ambilight-technologie op de 152 centimeter (60-inch) metende Philips Elevation (60PFL8708S) bestaat uit 94 leds die in het midden van de achterkant zijn gemonteerd waardoor de ruimte en muur achter de tv meekleurt met datgene wat er op de tv verschijnt. Dit moet zorgen voor een comfortabelere kijkervaring terwijl je ondergedompeld wordt in films en andere content. Daarnaast moet Ambilight aan vier zijden ervoor zorgen dat de tv lijkt te zweven, vandaar ook de naam ‘Elevation’.

Philips-Elevation-1

De Elevation beschikt daarnaast over toegang tot het Philips Smart TV-aanbod. De speciaal ontwikkelde afstandsbediening van geborsteld staal is voorzien van een volledig toetsenbord voor het snel en gemakkelijk invoeren van tekst. Ook beschikt de afstandsbediening over een aanwijsfunctionaliteit voor comfortabele navigatie door de apps en diensten zoals catch-up TV, video on demand, Skype en sociale media.

Philips-Elevation-2

Het model is ook uitgerust met Wi-Fi Miracast en SimplyShare, waarmee filmpjes of liedjes van mobiele apparaten eenvoudig naar het televisiescherm kunnen worden gestreamd. Maar andersom kan ook: Wi-Fi Smart Screen haalt de digitale televisiebeelden juist naar de draadloos aangesloten mobiele apparaten, terwijl Multi-Room het mogelijk maakt om te streamen naar een DLNA-compatibele tv die ergens anders in huis staat.

Wat betreft de overige specificaties beschikt de Philips Elevation onder meer over de Perfect Pixel HD engine voor een scherpere en kleurrijke weergave van beelden, eeb 900HZ Perfect Motion Rate voor een vloeiende weergave van beelden en led achtergrondverlichting met Micro Dimming Pro dat moet zorgen voor diepe zwartwaarden en een hoog contrast.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Elevation (60PFL8708S) is vanaf het derde kwartaal van 2013 verkrijgbaar. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.  • Delen:

Reacties

  1. tv fan
    11 juli, 2013 om 0:26

    Advies prijs voor in Duitsland komt rond de 3199 Euro, geen slechte prijs voor dit sterke toestel. naar verwachting introductie tijdens de Funk ausstellung in Berlijn in september.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.