Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips breidt mogelijkheden Ambilight verlichting uit

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2013, 14:46 CategorieLcd en led tv's

TP Vision introduceert vandaag nieuwe functies van de Philips Ambilight verlichting die we inmiddels al een paar jaar terugzien op de tv’s van de fabrikant. De eerste nieuwe functie is Ambilight 4-sided XL zoals we op eerder vandaag gelanceerd Philips Elevation tv terugzagen. De tweede functie is de integratie van de verlichting met het draadloze ledverlichtingssysteem Philips hue.

Vierzijdig Ambilight

De nieuwste versie van Ambilight creëert volgens de fabrikant een nóg grotere, zachtere en warmere gloed langs de vier zijden van de televisie. Ambilight 4-sided XL, toegepast op de nieuwe, 60-inch metende Philips Elevation, maakt gebruik van 94 krachtige leds die centraal zijn ingebouwd aan de achterkant. De nieuwe verlichting breidt het beeld virtueel uit door een grote halo rond het scherm te projecteren in de kleuren van de televisiebeelden. Dit moet zorgen voor een comfortabele kijkervaring en laat de tv als het ware zweven in de ruimte.

Ambilight + hue-app

Daarnaast heeft de fabrikant een Ambilight+hue-app ontwikkeld voor smartphones en tablets met Android en iOS. Met deze app kunnen de slimme lichteffecten van Ambilight worden uitgebreid naar de draadloze ledverlichting van Philips hue. Deze combinatie dompelt de hele woonkamer onder in een televisiebeleving die kleurrijker en overweldigender moet zijn.

Ambilight kan aan hue gekoppeld worden middels de grafische interface van de app. Deze leidt de gebruiker door de setupprocedure. De app wordt ondersteund door alle Philips-tv’s met Ambilight vanaf 2011 en is vanaf heden beschikbaar in Google Play en de Apple App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.