Ook TCL lanceert ‘budget’ 4K Ultra HD tv met formaat van 50-inch

25 juli 2013 1 Minuut 2 Reacties
TCL-4K-tv

Sinds eind vorig jaar zien we veel nieuwe 4K Ultra HD tv's van alle grote fabrikanten voorbij komen. Het grote minpunt van deze modellen is echter de prijs. Voor minder dan 4.500 euro kun je geen 4K Ultra HD tv van de grote merken vinden. Gelukkig zijn er ook Chinese fabrikanten die modellen voor stuk aantrekkelijkere prijzen in de markt zetten.

In april zagen we het Chinese Seiki al voorbij komen. Dit bedrijf introduceerde een 50-inch 4K Ultra HD tv in de VS voor een prijs van 1.299 dollar. Toch kan het nog iets goedkoper want het Chinese TCL maakt deze week bekend na de zomer met een eigen 50-inch model te komen. De tv krijgt in de VS een prijskaartje van 999 dollar en is daarmee de tot op heden goedkoopste 4K Ultra HD tv.

Het model van TCL beschikt onder meer over een lcd paneel met Edge Lit led achtergrondverlichting, een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, vier HDMI aansluitingen met MHL-ondersteuning en toegang tot diverse Smart tv functies en applicaties. Daarnaast komt het bedrijf met diverse Full HD modellen in formaten van 40-inch tot 55-inch. Ook deze zijn aantrekkelijk geprijsd met prijzen van 399 dollar tot 799 dollar. Voorlopig hoeven we de tv’s echter niet in Nederland te verwachten.

Mocht je het geld hebben en binnenkort voor een 4K Ultra HD tv willen gaan, lees dan even verder of dit wel verstandig is.

Via: Engadget

Reacties (2)