‘Meer dan 22 miljoen 4K Ultra HD tv’s verscheept in 2017′

19 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
LG-4K-tv

Met de komst van een nieuwe techniek als 4K Ultra HD en oled gaan analisten helemaal los op voorspellingen voor de komende jaren. Deze keer heeft Futuresource Consulting haar verwachtingen gepubliceerd over het aantal verscheepte 4K tv's in de komende jaren.

De verkopen van 4K Ultra HD tv’s maken momenteel nog maar een zeer klein deel uit van de totale tv-markt maar volgens Futuresource Consulting komt daar binnen een paar jaar verandering in. Het onderzoeksbureau verwacht de komende twee tot drie jaar nog geen grote groei doordat de consument eerst bekend moet worden met de nieuwe techniek, maar daarna moet het aantal verscheepte 4K tv’s snel groeien.

Futuresource Consulting verwacht dat er dit jaar 780.000 4K Ultra HD tv’s verscheept worden, tegenover 62.000 stuks vorig jaar. In 2017 zien we volgens het bedrijf pas echt dat de techniek geaccepteerd is aangezien er dan 22 miljoen modellen verscheept worden. Met name de bekendheid met de techniek en de beschikbaarheid van native 4K-content moeten hier voor zorgen.

Daarbij geeft het onderzoeksbureau aan dat fabrikanten op zoek zijn naar een volgend unique sellingpoint om de industrie weer leven in te blazen. Nu 3D niet aan lijkt te slaan bij consumenten focussen fabrikanten zich dan ook direct op de 4K resolutie. Ook verwacht Futuresource Consulting dat tv-zenders snel mee zullen gaan nu de HEVC-codec ontwikkeld is en het versturen van hoge resolutie materiaal over een relatief kleine bandbreedte mogelijk is.

Lees meer over 4K Ultra HD en of het verstandig is je nu al voor te bereiden op deze hogere resolutie.

Via: HDTVtest

Reacties (1)