Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert de Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510)

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2013, 16:27 CategorieHome cinema sets

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Marantz haar Melody Media Netwerk CD-Receiver met Airplay lanceerde en dit jaar, ter ere van de zestigste verjaardag van het bedrijf, komen er twee opvolgers. De Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510) draadloze muzieksystemen moeten een optimaal gebruiksgemak combineren met een hoogwaardige audiokwaliteit en toegang tot muziek vanaf verschillende bronnen.

Marantz Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510)

Zowel de Melody Media (M-CR610) als de Melody Stream (M-CR510) is volgens Marantz met één druk op de knop aan te sluiten op een wifi thuisnetwerk en kunnen vervolgens direct gebruikt worden om media vanaf verschillende apparaten in huis te streamen. Daarnaast beschikken beide systemen over een vermogen van tweemaal 60 Watt, de mogelijkheid om muziek te streamen via AirPlay, ondersteuning voor Spotify en Last.fm, analoge en digitale audio-ingangen, een USB-poort aan de voorzijde en achterzijde met iPhone/iPod ondersteuning, en ondersteuning voor audioformaten als MP3, MWA, AAC, FLAC HD 192/24, ALAC 96/24 en WAV 192/24.

De Marantz Melody Media beshcikt naast bovenstaande features over een cd-speler waarmee audio vanaf een fysieke disc afgespeeld kan worden, en een FM- en DAB-radio. Ook is er een luidspreker bi-amping functie en een extra analoge audio-uitgang. De Melody Stream is een stuk slanker dan de Melody Media. Dit systeem is toegespitst op de nieuwe digitale media en biedt dan ook geen afspeelopties voor FM, DAB of cd’s. Voor eenvoudige bediening is er de Marantz Remote App voor iOS- en Android-apparaten.

Marantz-Melody-Stream-M-CR510

De systemen zijn voorzien van een gitzwarte hoogglans afwerking en organisch gevormde gebogen zijpanelen. Voor een extra dosis prestige lijkt het ontwerp van de driedelige constructie van het voorpaneel qua vorm erg op die van onze Premium-producten. Het middendeel is naar keus verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering.

Marantz-LS502-speakers

Voor een optimaal prestatieniveau heeft Marantz bovendien de Melody Speaker M-LS502 ontwikkeld. Deze luidspreker in glanzende pianozwarte afwerking is volgens de fabrikant de perfecte partner voor elk systeem uit de Melody-serie. De speaker is dan ook specifiek voor deze productlijn geoptimaliseerd en alleen verkrijgbaar in combinatie met producten uit de Melody-serie. De behuizing is gemaakt van massief, stijf MDF, en de zijpanelen zijn licht gebogen. Een glanzende pianozwarte lak zorgt voor de finishing touch.

De Marantz Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510) zijn vanaf eind augustus in heel Europa verkrijgbaar in een zwarte of zwart-witte uitvoering.

 • Delen:

Reacties

 1. Taco
  07 augustus, 2013 om 23:56

  Vraagje: Komt er ook een opvolger van de melody movie? Het lijkt mij een goed apparaat als ze hem volledig compatible maken voor airplay.

  Vriendelijke groet,

  Taco

  • Martijn Chel
   08 augustus, 2013 om 0:40

   Niet dat ik weet. Assortiment voor dit jaar lijkt aangekondigd dus denk niet op korte termijn.

 2. Wilco Oudhof
  07 februari, 2014 om 13:42

  Vraag: is het mogelijk om via de analoge ingang een ‘ouderwetse’ pick-up aan te sluiten?

  Vriendelijke groet, Wilco

  • Martijn Chel
   07 februari, 2014 om 17:01

   Ligt eraan welke uitgangen die pick-up heeft. De Phone zit er helaas niet op zo te zien.

 3. peter meiijer
  30 maart, 2014 om 12:52

  hallo even vraagje ben sinds zaterdag in bezit van m,n marantz melody cr610 geweldig ,ding
  ,maar hij wil niet ,koppelen met ,m,n samsung galaxi note 3 lees geen muziek afspelen,misschien heeft u een tip
  met vriendelijke groet peter meijer.

 4. Rene Jaspers
  23 december, 2014 om 14:10

  Vraagje? Kun je met deze Cd speler van Marantz, de Marantz Melody Media (M-CR610,)Cd ’s afspelen van Flac of Wav files die d.m.v. Nero als een standaard audio Cd gebrand zijn? In mijn huidige cd spelers kan ik de voornoemde Cd’s namelijk zonder problemen afspelen?

  Met vriendelijke groeten,
  René Jaspers

  • Martijn Chel
   23 december, 2014 om 19:11

   Goede vraag maar helaas alleen met zekerheid te beantwoorden door te testen of even met support van Marantz te bellen. Steek de cd anders even in de Melody bij de MediaMarkt 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.