Loewe wil productie tv’s verplaatsen naar China

22 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
loewe-my-id

De Duitse tv-fabrikant Loewe verplaatste de productie van televisies mogelijk dit jaar nog naar China. Loewe was nog één van de weinige fabrikanten die in Duitsland tv's produceerde maar daar lijkt nu dus een einde aan te komen.

Vorige week verscheen het bericht dat Loewe uitstel van betaling had aangevraagd in Duitsland en op de rand van de afgrond balanceerde. Niet veel later liet het bedrijf middels een persbericht weten er alles aan te doen om terug te komen in de zwarte cijfers. Zo wordt er een grote reorganisatie doorgevoerd wordt er een nieuwe weg ingeslagen met de nieuwe merkpositionering “My perfect entertainment”.

Vandaag laat de fabrikant tegenover een Duitse krant ook weten dat er gekeken wordt naar het verplaatsen van de productie naar China. Op deze manier moet op kosten bespaard worden. Het gaat echter voorlopig alleen om de productie van belangrijke componenten als processors en schermen. Het design van de televisies, datgene waar Loewe om bekend staat, moet nog in Duitsland blijven. Loewe is naar eigen zeggen in gesprek met onder meer TCL, Sichuan Changhong, Skyworth en Hisense. Alle vier deze bedrijven opereren vanuit China.

Loewe heeft wel reeds laten weten dat er voorlopig voor de consument weinig zal veranderen. Zo presenteert het bedrijf tijdens IFA 2013 gewoon niet producten.

Reacties (0)