Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe vindt in Hisense de gewenste Chinese partner voor tv’s

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2013, 14:56 CategorieAlgemeen

Twee weken terug werd bekend dat tv-fabrikant Loewe in financieel zwaar weer verkeerd maar het bedrijf geeft de moed niet op. Middels een persbericht liet het bedrijf vorige week weten op zoek te zijn naar een Chinese partner voor de productie en ontwikkeling van tv’s, en deze partner is nu gevonden in de vorm van Hisense.

Loewe, één van de weinige Duitse tv-fabrikanten die alles vanuit eigen land doet, heeft het de laatste jaren financieel zwaar en moet daarom op zoek naar een partner om de kosten voor productie en ontwikkeling te verlagen. Deze week is bekendgemaakt dat deze partner gevonden is. Het Chinese Hisense gaat Loewe de komende jaren helpen met de aankoop van onderdelen, de productie, de ontwikkeling en de verkoop van tv’s.

Hisense is de grootste elektronicafabrikanten van China en wereldwijd één van de grootste fabrikanten van tv’s. De verwachting is dat veel van Loewe’s modellen in de nabije toekomst in China geproduceerd zullen worden, waar de kosten een stuk lager liggen. Daarnaast helpt Hisense Loewe om voet aan de grond te krijgen in de Chinese tv-markt. Als tegenprestatie helpt Loewe Hisense weer verder in Europa en krijgt de Chinese fabrikant toegang tot de Smart tv software van Loewe.

Loewe geeft daarbij aan dat de focus deels verschoven wordt van premium high-end tv’s naar meer betaalbare high-end tv’s. Met deze stap lijkt het bedrijf de directe concurrentie aan te gaan met de topmodellen van onder meer Samsung, Panasonic en Sony. Wel blijven er premium high-end series in het assortiment aanwezig en deze worden nog steeds via de eigen winkels van de fabrikant verkocht. De high-end ‘instapmodellen’ worden waarschijnlijk ook via andere retailers aangeboden.

Door deze ontwikkeling krijgen we in Nederland waarschijnlijk toegang tot goedkopere tv-series van Loewe en tegelijkertijd duurt het waarschijnlijk niet lang voordat we ook de eerste tv’s van Hisense in de winkels terugvinden. Het bedrijf heeft eerder dit jaar al diverse nieuwe modellen aangekondigd, waaronder Smart tv’s en 4K Ultra HD tv’s.

Bron: Persbericht

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.